9 super handige ICT tools voor in de klas

Er zijn oneindig veel handige ict tools beschikbaar voor in de klas. In deze blog vind je een verzameling van tools die ik ben tegen gekomen Vandaag ben ik aanwezig op het Impact Lab van SchoolUpdate! Ik volg workshops en deel de beste tips met jullie. De video kun je hieronder bekijken. Onder de video vind je alle tips op een rij.

1. Digitaal Samenwerken

Miro is een online whiteboard om eenvoudig samen te kunnen werken. Gemaakt voor het bedrijfsleven, maar ook heel goed te gebruiken in het onderwijs.

https://miro.com/nl/

2. Machine learning

https://teachablemachine.withgoogle.com/

3. Scratch lab Face Sensing

Met het Scratch Lab kun je eenvoudig nieuwe functies van scratch testen. Op dit moment kun je spelletjes en kostuums maken die reageren op je gezicht. Zet je webcam aan, programmeren maar!

https://lab.scratch.mit.edu/

4. Hyperdocs

Weg met werkbladen, maar een interactief google doc! Kinderen kunnen alle lesmaterialen eenvoudig benaderen vanuit 1 document. Meer weten? Check deze website:

https://hyperdocs.co/start

5. Whizzkids

In de pauze mochten wij als leerkrachten kennis maken met het Vlaamse WhizzKids. Een uitdagende wedstrijd voor bovenbouwleerlingen.

https://www.whizzkids.online

6. Quizlet

In een van de worksops heb ik kennis gemaakt met Quizlet. Een toffe tool om saaie onderwerpen als woordjes of begrippen leren op een afwisselende manier aan te bieden. De kinderen moeten bijvoorbeeld in groepjes samenwerken met verschillende apparaten. Super leuk om te gebruiken in de bovenbouw.

https://quizlet.com/nl

7. Green Screen box

Ga aan de slag met een green screen en maak de meest fantastische video’s. In deze video laat ik je de Green screen box zien:

8. Micro:bit 2.0

In de workshop van Pauline Maas gingen we aan de slag met de Micro:bit 2.0. Kijk voor haar ideeën op haar website voor de Micro:bit: https://microbit101.nl

9. Cadeautje van SchoolUpdate: Gratis E-learning Mediawijsheid

Aan het einde van dag kreeg iedereen een cadeautje mee. Omdat de week van de mediawijsheid voor de deur staat kun je tot 11 november de E-learning Mediawijsheid helemaal gratis volgen. Ga hier direct aan de slag: https://academy.schoolupdate.eu/nl/trainingen/mediawijsheidevenopwarmen/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.