Lees, kijk, luister en doe-tips voor leerkrachten – zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en daarom deel ik in deze blog de beste lees, kijk, luister en doe tips van het afgelopen jaar met je. Het is tijd om je in alle rust weer op te laden en weer ruimte in je hoofd te laten ontstaan om fris aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Zelf vind ik het in deze periode juist fijn om over onderwijs te lezen, zodat ik er in alle rust over na kan denken. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en ik hoor graag of je iets aan de tips hebt gehad.

Leestips voor leerkrachten

Natuurlijk kan ik je mijn boek aanraden! In Meesterlijk kleuteronderwijs neem ik je mee op reis door 10 jaar lesgeven aan kleuters. In het boek vertel ik over thematisch werken, bewegend leren en natuurlijk ICT in de onderbouw! De thema’s in het boek sluiten aan bij mijn specialisme en daardoor denk ik dat iedere onderbouw leerkracht iets aan dit boek kan hebben! Voorin het boek vind je een code voor toegang tot de online omgeving! Je kunt het boek eenvoudig bestellen via Bol.com:

Boek: Onderwijs voor de 21ste eeuw
 

9200000050008584
Dit boek biedt een antwoord op de grote vragen over het onderwijs van de 21ste eeuw. Geschreven in een heldere taal, opgefrist met concrete ideeën uit de onderwijspraktijk en overgoten met een stevige dosis optimisme. Want ons onderwijs is uitstekend maar het kan nog beter. Beter aangepast aan de moderne tijden, beter voor leerlingen en hun ouders, beter voor leerkrachten.
Onderwijs voor de 21ste eeuw is een must voor iedereen die geeft om de kwaliteit van ons onderwijs. Iedereen dus.

Boek: Anders vasthouden

9200000081071756-2
Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk.
Na zijn bestseller Verdraaide organisaties zet Wouter Hart in ‘Anders Vasthouden’ de volgende stap. Hij beschrijft met talloze voorbeelden en metaforen negen sleutels die de lezer handvatten bieden bij:
* het leren sturen vanuit de bedoeling;
* het vergroten van eigenaarschap;
* het vormgeven van ondersteunende systemen.

Lees gratis het ebook: GRIP

GRIP is een boek over slim werken. Het is best gek dat we nog nooit écht hebben leren werken. GRIP legt je stap voor stap uit hoe je slimmer werkt voor meer rust en ruimte in je hoofd. Het gevolg? Je krijgt ruimte voor je kleine en grote dromen. Klik op de link hieronder om het ebook gratis aan te vragen.

https://app.gripboek.nl/nonprofit

Heb je het boek ‘De meeste mensen deugen’ nog niet gelezen? Dan is deze zomervakantie echt de kans om dit te gaan doen.

Een grej of the day is meer dan een leuke powerpoint. Lees in dit boek alles over de achtergrond van de grej of the day en wel 50 lessen voor de middenbouw die je gelijk kunt gebruiken.

Ik ben een groot fan van bewegend leren en deze boeken kan ik je aanraden:

De jongenscode is een aanrader voor elke leerkracht. Het boek geeft tips voor het lesgeven aan jongens en hoe je het gedrag van jongens kunt interpreteren.

Luistertips voor leerkrachten

Podcasts:

Laura H.

De Blankenberge Tapes

De brand in het landhuis

Onderwijs vandaag! Een podcast van Peter Heerschop en Marcel van Herpen

Gratis luisterboeken bij de bibliotheek:

https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

Kijktips voor leerkrachten

https://www.vpro.nl/programmas/100-dagen-voor-de-klas.html

Inspirerend onderwijs – Waalcampus

Voor Kleuteruniversiteit Magazine gaan Juf Sanne en ik op bezoek bij inspirerende scholen. Dit is de eerste aflevering en wij gaan op bezoek bij Waalcampus. Ook heb ik nog een aantal andere interessante video’s gemaakt.

Wil je nog meer inspiratie? Neem dan een abonnement op Kleuteruniversiteit Magazine!

Dit moet je zeker gaan doen:

Het spel Azul is mijn favoriet.

Kleuren op nummer vind ik ook heerlijk om te doen

Daarbij gebruik ik deze stiften:

Deze blog bevat Affiliatie links. Jij betaalt niks extra, maar ik ontvang wel een klein percentage als jij iets koopt!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.