Stoomboot van karton – Tip voor het thema sinterklaas

Het thema Sinterklaas is te gek! Afgelopen week ontving ik deze stoomboot van karton en hij is echt tof! Plaats de stoomboot in je themahoek en het feest is compleet. Nog leuker is het om de stoomboot een mooi kleurtje te geven met de klas en natuurlijk kunnen de kinderen er uren in spelen! Laat de Sint maar komen. In deze blog leg ik je uit wat er zo bijzonder is aan deze stoomboot en geef ik een kortingscode weg!

In deze video zet ik de Stoomboot in elkaar

Upcycle

De kartonnen stoomboot is gemaakt door het bedrijf KarTent. KarTent is erg creatief met duurzaam karton, ze maken er de tofste dingen mee. Van speelgoed tot lampenkappen en van een koffiecupsjeshouder tot een laptopstandaard.

Maar wie is KarTent eigenlijk? Het begon allemaal in 2015 om het afvalprobleem op festivals op te lossen. De oplossing, de KarTent, een 100% kartonnen slaaptent voor op festivals. De KarTent is gemaakt van gerecycled Kraft Fiber karton, waardoor regenbuien en windstoten geen probleem zijn.

Na het festival haalt KarTent hun tenten weer op om ze te versnijden naar nieuwe producten. Om zo een 100% circulaire KarTent te krijgen!  Door COVID-19 is de voorraad tenten dit jaar beperkt, en is KarTent dus begonnen om producten ook te maken uit ander karton. Zo worden er bijvoorbeeld fietsdozen gebruikt!

Nog veel meer producten van Karton

Heb je de andere kartonnen producten al gezien? Super leuk om met de kids in elkaar te zetten en vervolgens helemaal te versieren. Gebruik ook (duurzame) vingerverf, krijt of glitters. Aan creativiteit geen limiet! 

De echte intocht gaat dit jaar helaas niet door, maar gelukkig kun je de intocht gewoon naar binnen halen met hun kartonnen stoomboot! Zo heb je toch nog een beetje het sinterklaasgevoel in de klas.

https://shop.kartent.com/nl/stoomboot.html

Wil je meer inspiratie voor het thema sinterklaas? Klik op de afbeelding hieronder

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.