Sinterklaas

app-thema-sinterklaas-01

Project: Rikki helpt Sinterklaas – Kleuteruniversiteit

Een compleet project voor de Sinterklaas periode aan de hand van het boek ‘Rikki helpt Sinterklaas‘ van Guido van Genechten. Tijdens de uitvoering van dit zeer complete project voor ongeveer 3 weken, werk je onder andere aan de 21st century skills. Inclusief videoberichten van Sinterklaas en diverse spellen.

Klik hier om het project te bestellen bij Kleuteruniversiteit! 

Schermafbeelding 2018-11-12 om 15.47.42.png


Schermafbeelding 2018-11-14 om 10.17.31

Instructiemuur SinterklaasPoster instructievideo's vouwen Sinterklaas_Tekengebied 1.png

In mijn klas maak ik gebruik van Instructievideo’s. Ook bij het thema sinterklaas heb ik al verschillende instructievideo’s gemaakt. Je kunt deze eenvoudig inzetten bij het thema, zodat je snel en eenvoudig een instructie kunt geven. Klik hier om naar de instructiemuur te downloaden.

 

 


instructievideo Schoorsteen piet instructievideo 16 wortel vouweninstructievideo mijter vouwen instructievideo cadeau vouwenSinterklaas Tinytap instructievideo Schoen vouweninstructievideo Sint rijmkwartet instructievideo cadeau inpakken


Aan de Keukentafel #3 – Digitale tips voor het thema Sinterklaas in de kleuterklas

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube Kanaal


Sinterklaas Tinytap spelletjes – tablet, computer en digibord

itunes_512x512-1Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Sinterklaas heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

Klik hier om alle spellen achter elkaar te spelen:

Schermafbeelding 2018-11-14 om 10.55.13

img_0160      img_0154

img_0153      img_0151

img_0150

NIEUW: 


Kahoot Sinterklaas – tablets en digibord

schermafbeelding-2016-10-19-om-16-37-44

Speel samen met de kinderen een Kahoot Quiz. Zorg voor meerdere tablets en een digitaal schoolbord. De kinderen kunnen nu tegen elkaar spelen.
Start de quiz en voer de code in. Iedereen kan nu zijn naam invoeren en kan punten behalen door het juiste antwoord te geven. Klik hieronder op de link om bij het spel Leer tellen met Sinterklaas en Zwarte Piet te komen.

https://play.kahoot.it/#/k/b7b6e7a3-05cb-4bd0-a42b-bc33a4c377be

Ben je nog niet bekend met Kahoot? Bekijk dan zeker eens deze uitleg van Juf Marita!


QR-codes Sinterklaas

Met een QR-code kunnen kinderen eenvoudig een link openen naar een filmpje. Speciaal voor het thema Sinterklaas heb ik een bestand met QR-codes gemaakt die je eenvoudig kunt inzetten in de klas.

schermafbeelding-2016-10-19-om-12-11-35

Klik hier voor het alle QR codes: qr-codes-sinterklaas

Klik hier voor meer informatie over QR-codes in de kleuterklas.

QR Codes – Gynzy Kids


De voorleeshoek

Op de website van de voorleeshoek kunnen kinderen luisteren naar prentenboeken die worden voorgelezen. Ik ben groot fan en natuurlijk zijn er ook boeken rond het thema Sinterklaas. Klik op de foto om gelijk een gratis proefabonnement af te sluiten en geniet van alle mooie boeken.


Apps!

Bellen met Sinterklaas

unnamed-7Laat de kinderen thuis of in de klas bellen met Sinterklaas. Installeer deze app op je telefoon. Stel in met wie Sinterklaas gaat bellen en leg de telefoon neer. Na 20 sec. zal de Sint bellen en een kort gesprekje voeren. Je kunt ook chatten of een voicemail laten inspreken.

iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/id1061415290?l=nl&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.belmetsint.sinterklaasbellen&hl=nl 

 


Suus & Luuk: Sinterklaas – iPad

schermafbeelding-2016-10-18-om-14-05-03

Een leuke en simpele app voor de jongste kleuters. Je kunt zelf een verhaal bedenken door voorwerpen neer te leggen, zoeken naar bijvoorbeeld wortels en zoek de verschillen spelen.

screen480x480-6 screen480x480-5

Download de app in de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/suus-luuk-sinterklaas/id934939887?mt=8&at=1001lsQM

 


Sinterklaas Geheugen Spelletjes

Sinterklaas memory-spel met drie verschillende niveaus.

https://itunes.apple.com/nl/app/sinterklaas-geheugen-spelletjes/id1192834797?mt=8&at=1001lsQM


Sintliedjes

SintLiedjes4 is een app met de 4 bekende Sinterklaasliedjes: 1. Zie ginds komt de stoomboot 2. De zak van Sinterklaas 3. Lieve Piet 4. Daar wordt aan de deur geklopt

https://itunes.apple.com/nl/app/sintliedjes4/id731358768?mt=8&at=1001lsQM


Stopmotion filmpjes maken

Schermafbeelding 2017-11-20 om 08.04.50

Maak eenvoudig stopmotion filmpjes in de klas met bijvoorbeeld deze sinterklaas playmobil. De kinderen uit mijn klas waren echt super enthousiast. Bekijk hier mijn tips over Stopmotion filmpjes maken.

Klik hier om Sinterklaas Playmobil te bestellen!

9200000011836997.jpg


Digitaal schoolbord

Gynzy Digibord – Digibord en computer

Gynzy is een tool voor het digitale schoolbord. Naast een gewoon schoolbord zitten er ook een heleboel leuke spellen in. Een aantal zijn speciaal aangepast op het thema Sinterklaas of er zelfs voor gemaakt. Meld je aan bij Gynzy en zoek op Sint en je zult veel verschillende tools tegenkomen. Deze tools zijn ook te gebruiken op een computer. De kinderen kunnen dit dan zelfstandig spelen.

 

Gynzy heeft nu nieuwe lessuggesties waar ik heel enthousiast over ben! Inclusief woordkaarten, video’s en tools! Klik op de afbeelding hieronder om naar de les te gaan!


Prowise presenter – digibord, computer en tablet

Prowise Presenter is te gebruiken op je digibord, tablet en computer. Ook zij hebben al veel leuke lessen en tools voor je klaar staan. Wat dacht je van Tellen tot 20?, een letterplankje en allemaal verschillende lessen die door collega’s zijn gemaakt.
Neem een kijkje op http://www.prowise.com en maak gratis een account aan!

 


Tip! Maak met collega’s een eigen sinterklaasfilmpje.

De afgelopen jaren heb ik steeds een sinterklaasfilmpje gemaakt voor de kinderen op school. Omdat het zo leuk was deel ik het graag met jullie en ik hoop dat veel leerkrachten dit ook gaan doen op hun school!


Dagje Sinterklaas.nl