Luisterspel Sinterklaas

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema Sinterklaas. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar Meester Sander. Eerst krijgen ze te horen welke materialen ze nodig hebben voor de luisteropdracht. Daarna krijgen ze opdrachten om de pieten en Sinterklaas op de juiste plek te plaatsen op de boot of in het huis van sinterklaas. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken.

Gluurpieten speurtocht voor kleuters

Boeken – Sinterklaas


Digitale tips voor het thema Sinterklaas

Bee-bot en Sinterklaas

Special voor het thema Sinterklaas heb ik een Bee-bot mat gemaakt. Klik hieronder om deze te bestellen als handige download of nu ook in een stoffen versie!

Bewegend leren met meester Sander

Mijn bewegend leren video’s zijn een grote hit. Nu zijn er ook twee video’s voor het thema sinterklaas. Je kunt ze eenvoudig bekijken op YouTube. Ik zou het tof vinden als jullie ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Klik hier om je abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Onder de video’s vind je een bestand met daarin de afbeeldingen uit de video. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de klas of buiten aan de slag met bewegend leren. Heel veel plezier ermee.

Tel de pakjes met Sint en Piet

De kinderen oefenen in deze video met het tellen tot 10. Ook maken ze kennis met de 5 structuur. Natuurlijk bewegen de kinderen en doen ze de pieten na.

Letters flitsen – Bewegend leren voor groep 3

In deze video komen de letters van kern 1 t/m 4 voorbij. Natuurlijk moeten de kinderen goed opletten of ze een piet voorbij zien komen. Heel veel succes en ook onder deze video vind je een link naar het bijbehorende bestand.

Bewegend leren woordenschat Sinterklaas

Voor Team Talento heb ik ook een bewegend leren video gemaakt in het thema sinterklaas. In deze video oefen ik de woorden rondom het thema Sinterklaas. Daarnaast vind je op Team Talento nog veel meer leuke en interactieve video’s voor in de klas!

instructiemuur sinterklaas

Instructiemuur Sinterklaas

In mijn klas maak ik gebruik van Instructievideo’s. Ook bij het thema sinterklaas heb ik al verschillende instructievideo’s gemaakt. Je kunt deze eenvoudig inzetten bij het thema, zodat je snel en eenvoudig een instructie kunt geven. Klik hier om naar de instructiemuur te downloaden.

instructiemuur sinterklaas
instructievideo Schoorsteen piet
instructievideo 16 wortel vouwen
instructievideo mijter vouwen
instructievideo cadeau vouwen
Sinterklaas Tinytap
instructievideo Schoen vouwen
instructievideo Sint rijmkwartet
instructievideo cadeau inpakken

Openhaard op het Digibord in Sinterklaasstijl

Sinterklaas Tinytap spelletjes – tablet, computer en digibord

itunes_512x512-1

Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Sinterklaas heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

Klik hier om alle spellen achter elkaar te spelen:

Schermafbeelding 2018-11-14 om 10.55.13
img_0154
img_0153
img_0151
img_0150

NIEUW: 


Kahoot Sinterklaas – tablets en digibord

schermafbeelding-2016-10-19-om-16-37-44

Speel samen met de kinderen een Kahoot Quiz. Zorg voor meerdere tablets en een digitaal schoolbord. De kinderen kunnen nu tegen elkaar spelen.
Start de quiz en voer de code in. Iedereen kan nu zijn naam invoeren en kan punten behalen door het juiste antwoord te geven. Klik hieronder op de link om bij het spel Leer tellen met Sinterklaas en Zwarte Piet te komen.

https://play.kahoot.it/#/k/b7b6e7a3-05cb-4bd0-a42b-bc33a4c377be

Ben je nog niet bekend met Kahoot? Bekijk dan zeker eens deze uitleg van Juf Marita!


QR-codes Sinterklaas

Met een QR-code kunnen kinderen eenvoudig een link openen naar een filmpje. Speciaal voor het thema Sinterklaas heb ik een bestand met QR-codes gemaakt die je eenvoudig kunt inzetten in de klas.

schermafbeelding-2016-10-19-om-12-11-35

Klik hier voor het alle QR codes: qr-codes-sinterklaas

Klik hier voor meer informatie over QR-codes in de kleuterklas.

QR Codes – Gynzy Kids

Gynzy heeft ook handige tools gemaakt voor het thema sinterklaas. Je kunt deze tools eenvoudig opstarten door de QR-code te scannen.


Apps!

Feest van Sinterklaas

De app is twee dagen gratis te downloaden voor de iPad: https://apps.apple.com/us/app/sinterklaas-feest/id1533866865

Zeer binnenkort ook gratis te downloaden via Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midnightpigeon.sinterklaasfeest

Sinterklaasjournaal

Op de website van het Sinterklaasjournaal staan leuke spelletjes die aansluiten bij de onderwerpen die in het journaal voorbij komen. Ga direct naar de website van het Sinterklaasjournaal: http://sinterklaasjournaal.ntr.nl

Digitale Sinterklaasboeken kan je hier vinden: https://issuu.com/blue-in-green

Voorbeelden:

Het Sinterklaas meezingboek

Bellen met Sinterklaas

unnamed-7

Laat de kinderen thuis of in de klas bellen met Sinterklaas. Installeer deze app op je telefoon. Stel in met wie Sinterklaas gaat bellen en leg de telefoon neer. Na 20 sec. zal de Sint bellen en een kort gesprekje voeren. Je kunt ook chatten of een voicemail laten inspreken.

iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/id1061415290?l=nl&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.belmetsint.sinterklaasbellen&hl=nl 


Suus & Luuk: Sinterklaas – iPad

schermafbeelding-2016-10-18-om-14-05-03

Een leuke en simpele app voor de jongste kleuters. Je kunt zelf een verhaal bedenken door voorwerpen neer te leggen, zoeken naar bijvoorbeeld wortels en zoek de verschillen spelen.

screen480x480-6
screen480x480-5

Download de app in de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/suus-luuk-sinterklaas/id934939887?mt=8&at=1001lsQM


Sinterklaas Geheugen Spelletjes

Sinterklaas memory-spel met drie verschillende niveaus.


Sintliedjes

SintLiedjes4 is een app met de 4 bekende Sinterklaasliedjes: 1. Zie ginds komt de stoomboot 2. De zak van Sinterklaas 3. Lieve Piet 4. Daar wordt aan de deur geklopt

https://itunes.apple.com/nl/app/sintliedjes4/id731358768?mt=8&at=1001lsQM


Stopmotion filmpjes maken

Schermafbeelding 2017-11-20 om 08.04.50

Maak eenvoudig stopmotion filmpjes in de klas met bijvoorbeeld deze sinterklaas playmobil. De kinderen uit mijn klas waren echt super enthousiast. Bekijk hier mijn tips over Stopmotion filmpjes maken.

Klik hier om Sinterklaas Playmobil te bestellen!

9200000011836997.jpg

Digitaal schoolbord

Gynzy Digibord – Digibord en computer

Gynzy is een tool voor het digitale schoolbord. Naast een gewoon schoolbord zitten er ook een heleboel leuke spellen in. Een aantal zijn speciaal aangepast op het thema Sinterklaas of er zelfs voor gemaakt. Meld je aan bij Gynzy en zoek op Sint en je zult veel verschillende tools tegenkomen. Deze tools zijn ook te gebruiken op een computer. De kinderen kunnen dit dan zelfstandig spelen.

Gynzy heeft nu nieuwe lessuggesties waar ik heel enthousiast over ben! Inclusief woordkaarten, video’s en tools! Klik op de afbeelding hieronder om naar de les te gaan!

https://api.gynzy.com/nl/items/extras?utf8=✓&order=relevance&content_type=all&search=sinterklaas

sinterklaas gynzy

Prowise presenter – digibord, computer en tablet

Prowise Presenter is te gebruiken op je digibord, tablet en computer. Ook zij hebben al veel leuke lessen en tools voor je klaar staan. Wat dacht je van Tellen tot 20?, een letterplankje en allemaal verschillende lessen die door collega’s zijn gemaakt.
Neem een kijkje op http://www.prowise.com en maak gratis een account aan!

https://my.prowise.com/nl-NL/collectie/thema-sinterklaas/


Tip! Maak met collega’s een eigen sinterklaasfilmpje.

De afgelopen jaren heb ik steeds een sinterklaasfilmpje gemaakt voor de kinderen op school. Omdat het zo leuk was deel ik het graag met jullie en ik hoop dat veel leerkrachten dit ook gaan doen op hun school!


Dagje Sinterklaas.nl