Welkom op mijn website MeesterSander.nl. Ik ben Sander Gordijn en op mijn website MeesterSander.nl laat ik je zien wat er mogelijk is met technologie in de klas. Vanuit mijn visie zie ik technologie als een prachtige aanvulling op bestaande leermaterialen en methodes. Door technologie goed in te zetten kun je je lessen verrijken en kinderen uitdagen om prachtige dingen te creëren. Ik wil er dan ook voor zorgen dat kinderen niet in het scherm verdwijnen, maar juist alles uit het apparaat halen wat erin zit.

Kennis van apps

Er zijn talloze apps beschikbaar voor het onderwijs. Op mijn website en YouTube kanaal laat ik je heel veel verschillende apps en materialen zien. Het is goed om je te verdiepen in de apps en goed te kijken naar de inzet in je klas. Om je te helpen heb ik al een heleboel apps voor je bekeken. Hieronder staan de verschillende tips voor je op een rij.

Tips

In mijn blogs deel ik veel handige tips die jij direct kunt gebruiken in de klas. Klik op deze link om de blogs te bekijken: https://meestersander.nl/category/tip-van-meester-sander/

Voorbeelden van tips zijn:

Maak je eigen QR codes op mijn website:

Osmo – Speel voor de iPad

Ik vind het geweldig om een combinatie te maken tussen fysieke materialen en technologie. Een mooi voorbeeld hiervan is Osmo. In deze video laat ik zien hoe de Osmo werkt met de Tangram stenen:

Kiene klanken

Stempelen kan niet alleen op papier, maar ook op de iPad. De interactieve stempels van Educo zijn een hit in iedere klas.

Ook heeft Educo nu Kiene cijfers en Samen Vormen uitgebracht. Dit zijn ook interactieve stempels voor op de iPad, maar dan om te oefenen met kleuren, vormen, cijfers en sommen.

Augmented Reality

Met Augmented Reality(AR) haal je heel eenvoudig de wereld je klas in. Je kunt met AR apps heel veel verschillende werelden projecteren in je eigen klas.

Of maak je eigen AR effect met HP Reveal.

MERGE CUBE

De MERGE Cube kan in alles veranderen door middel van de bijgeleverde apps.

Of trek een t-shirt aan en bekijk jezelf van de binnenkant. Dit kan met Virtuali-tee.

Instructievideo’s gebruiken in de klas

Sinds 2014 maak ik gebruik van instructievideo’s in de klas. Deze instructievideo’s bied ik aan via QR-codes op mijn instructiemuur. Klik hier om de instructiemuren direct te downloaden in de webshop.

Apps voor ieder thema

Bij ieder thema kun je weer andere apps inzetten. Daarom heb ik voor ieder thema een andere pagina gemaakt

Vaardigheden van de leerkracht

E-learning

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod 2019/2020