| | |

Tip van meester Sander: Maak een digitale mindmap met de app iMindmap Kids

App: iMindmap kids

 

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube Kanaal!

De app iMindmap kids is gemaakt door Mindmap Guru Tony Buzan. Hij is de specialist op het gebied van mindmappen. Met de app iMindmap kids kun je eenvoudig hele mooie mindmaps maken. Ik moest dit natuurlijk zelf ook uitproberen en heb dit gedaan met het thema winter.

IMG_0933.JPG

Op een Kleuteruniversiteit inspiratiedag ben ik geïnspireerd door Rianne Hofma. Zij gaf de workshop Mindmappen met kleuter. Sindsdien teken ik samen met de kinderen hele mindmaps uit van elk thema.  Dit is geweldig om te doen, maar vraagt wel veel tijd. Met deze app is het een stuk sneller en krijg je een mooi resultaat.

Je kiest in de app een stijl uit en tikt het onderwerp in. Daarna kun je gelijk aan de slag gaan en de knoppen wijzen zich vanzelf. De kinderen en ik vonden het erg leuk dat je je eigen foto’s kunt invoegen uit je filmrol of gelijk vanaf de camera. De kinderen mochten bijvoorbeeld hun winterjas, muts en sjaal op de foto zetten. Zo herkennen ze hun eigen spullen in de mindmap.

De mindmap kun je daarna eenvoudig delen via de mail, airdrop of afdrukken.

Mindmap app op het digibord

Zelf heb ik de app ook uitgeprobeerd in mijn klas en projecteerde ik de iPad via de apple tv op het Digibord. Zo kan de hele klas meegenieten en meedenken.

Een echte aanrader voor in de (kleuter)klas. Ik ga deze app ook zeker aanraden bij andere collega’s van de midden en bovenbouw waarbij kinderen zelf kunnen gaan mindmappen.

nmdsvp

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.