instructiemuur Meester Sander
| |

Instructiemuur in de kleuterklas – Instructievideo’s door meester Sander

Sinds 4 jaar gebruik ik instructiefilmpjes in mijn klas. Voor elk thema maak ik weer nieuwe video’s. Dit is veel werk, maar levert mij in de klas ook veel tijd op. Ook vinden kinderen het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn. Ze vroegen vaak om een instructie voor een vliegtuig, een vlieger of een bootje. Dit ging ik dan voor doen of ik zocht een video op YouTube. Toen ontstond het idee voor een instructiemuur. Kinderen kunnen hier zelf met de tablet een instructie uitkiezen en aan de slag gaan. Natuurlijk hebben ze nog wel hulp nodig, maar de video’s geven ze al veel steun.

Instructiemuur inzetten in de kleuterklas

In deze video leg ik uit waarom ik de instructiemuur inzet in mijn klas en leg ik je uit hoe je een QR-code scant:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

De QR-codes op deze instructiemuur sturen de kinderen naar video’s op mijn website. Deze heb ik bewust niet op YouTube gezet, omdat kinderen dan vaak verdwalen in de andere (leuke) filmpjes die erop staan. Ze komen op een eenvoudige pagina uit met een video zonder reclamevideo ervoor.

Instructiemuur meester Sander

Klik hier om de Instructiemuur te downloaden!

Hoe werkt een QR-code?

Een QR-code kun je scannen met de camera van je tablet. Er verschijnt dan een strook in beeld waar je op kunt klikken. Mocht dit bij jullie schooltablet niet werken, dan kun je eenvoudig een app downloaden om een QR-code te scannen:

I-Nigma app.png

available-in-app-store

D90D94331E54D2005CC8CEE352FF98ECF639

windows-store

Op een Chromebook kan je een extensie downloaden om een QR-code te downloaden!

embed-signage-chromeos-web-store-button


Instructievideo’s:

instructievideo bootje vouweninstructievideo Hart vouweninstructievideo Hoedje vouweninstructievideo Molen vouweninstructievideo Muizentrappetje vouweninstructievideo Vlieger vouweninstructievideo Vliegtuig vouweninstructievideo 16 vierkantjes vouwen

 


voor het eerst aan de slag met de iPad

img_3949img_2381

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.