|

De Beste Gratis Stopmotion app voor kinderen

Onlangs heb ik een nieuwe app ontdekt die perfect is voor jonge kinderen: Piximakey. Met deze gratis app voor Android en iPad kunnen kinderen in slechts een paar klikken hun eigen filmpje maken.

In deze video laat ik je de Piximakey app zien

De Piximakey-app hoort bij de Piximakey-animatiestudio, waarmee het maken van stop-motionfilmpjes nog leuker wordt. De set bevat een podium met ingebouwde achtergronden en twee stands voor de apparaten. Er zit ook klei op oliebasis bij die niet uitdroogt, waardoor kinderen eindeloos kunnen blijven creëren. Met de device stands kun je zelfs van bovenaf een filmpje maken, zodat je op een tafel van een leerling snel en eenvoudig een studio kunt maken met een rustige achtergrond.

Ik ben vooral enthousiast omdat de app het maken van een filmpje opdeelt in kleine stappen, zodat het voor kinderen gemakkelijker wordt om te begrijpen. Eerst kies je het beeldformaat, dan maak je foto’s en tot slot spreek je de tekst in voor de figuren. Na afloop kun je alle stappen nog aanpassen of je filmpje bekijken en delen.

Instructievideo voor kinderen

Speciaal voor kinderen heb ik nog een video gemaakt met daarin de uitleg over de app in 4 stappen.

Gratis QR Code

Wist je dat je op MeesterSander.nl/qrcode gratis QR codes kunt maken? Ik heb dit voor de Piximakey uitlegvideo al voor je gedaan. Je kunt het PDF bestand hieronder gratis downloaden.

Download de app

De Piximakey app is gratis beschikbaar voor smartphones en tablet die draaien op Android en iOS. Via de website van Piximakey kun je de apps gratis downloaden: https://piximakey.com/pages/app

De Piximakey Education Animation Studio is verkrijgbaar bij eduwinkel.nl vanaf € 189. Kortom, met deze fantastische set kunnen kleuters hun creativiteit en digitale vaardigheden ontwikkelen op een leuke en speelse manier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.