|

Maak eenvoudig een interactieve en digitale tijdlijn

De geschiedenis zit vol verhalen. Je kunt deze verhalen en gebeurtenissen plaatsen op een tijdlijn. De ontdekking van de afgelopen week sluit daarop aan en is de tool Sutori. Je maakt eenvoudig een interactieve tijdlijn. Je kunt afbeeldingen, video’s, tekst en vragen toevoegen. Een ideale tool voor in de bovenbouw van de basisschool.

Sutori was eerst HSTRY

De tool Sutori had eerst een andere naam HSTRY en sinds een aantal jaar is de naam aangepast. De tool is namelijk voor veel meer dingen te gebruiken dan alleen maar HSTRY.

Natuurlijk staat er op de website van Sutori een tijdlijn van hun eigen geschiedenis:

https://www.sutori.com/story/sutori-handleiding–nUhHeMZhgv3v17mcfbsXcHsy

Sutori in 1 minuut

De meeste tijdlijnen worden weergegeven van links naar rechts. Sutori doet dat anders. De tijdlijn is weergegeven van boven naar beneden. Dit komt denk ik vooral, omdat dit veel eenvoudiger werkt in de online wereld. Iedereen is gewend om naar beneden te scrollen op een website. In deze video zie je in 1 minuut wat Sutori is:

De reden dat ik deze tool tegen ben gekomen is de Kinderboekenweek. Het thema is En toen? en gaat over boeken die de geschiedenis induiken. Met deze website is het mogelijk om samen met de kinderen een tijdlijn te presenteren. Je voegt eenvoudig teksten, afbeeldingen en video’s in.

Klik op de afbeelding om een voorbeeld van een tijdlijn te bekijken.

De tijdlijn kan je tevens in een presentatiemodus gebruiken waarbij elk onderdeel een voor een wordt weergegeven. De mogelijkheden zijn eindeloos en Sutori heeft er 50 voor je op een rij gezet:

Hoe zet je Sutori in?

Sutori is echt een tool waar je mee aan de slag moet gaan. Dan pas ontdek je hoeveel er mogelijk is en dat het veel meer is dan een tijdlijn. In de betaalde versie kun je ook vragen toevoegen bijvoorbeeld. Zo kun je er dus interactief mee lesgeven of gebruiken voor afstandsonderwijs. Met de Kickstarter van Leerling2020 maak je vliegensvlug een start om aan de slag te gaan.

Wil je snel aan de slag met het maken van een tijdlijn? Bekijk dan deze Kickstarter.

Meer leren over digitale tools voor groep 3 t/m 8?

Ik ben druk bezig om een e-learning te maken over digitale tools voor tablets en Chromebooks in groep 3 t/m 8. Interesse? Neem een kijkje op https://meestersanderacademy.teachable.com of stuur een mail naar sander@meestersander.nl voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.