Top 3 leerzame materialen bij de iPad – Tips van Meester Sander

Apps zijn leuk, maar ik ben nog meer fan van materialen die je bij de iPad kan gebruiken. Kinderen kunnen zo op of voor het scherm spelen. In deze blog zet ik mijn top drie op een rij!

3. PLUGO – SHiFU

Shifu Plugo Link combineert klassieke blokjes om mee te bouwen met de moderne manier van digitaal spelletjes doen. Met Plugo Link worden kinderen middels allerlei vragen en puzzels uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken en stabiele bouwwerken neer te zetten. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs het kritische denkvermogen en ruimtelijk inzicht te verbeteren.

Shifu Plugo Count maakt het traditionele rekenen weer leuk om te doen! Los in 5 spellen, met meer dan 250 levels, allerlei rekensommen op met behulp van diverse spelstukken. Doordat er alledaagse taken voorkomen in de spellen, is het voor kinderen herkenbaar, wat hen helpt met het uitbreiden van de rekenvaardigheid, probleemoplossend vermogen en kritisch nadenken (STEM vaardigheden).

https://www.derekenwinkel.nl/catalogsearch/result/?q=plugo

2. Smart Numbers – Marbotic

Interactieve cijfers voor op de iPad en Tablet. Smart numbers is de perfecte mix van traditionele houten speelgoed en de digitale technologie.

Marbotic heeft samen met Heutink speciale sets voor scholen gemaakt. Kiene klanken en cijfers en samenvormen.

1. Osmo – Speel voor de iPad

Verander je tafel in een interactief speelveld met je iPad als educatieve tool. De Osmo is een innovatieve uitvinding die je helpt bij het leren van Engelse woordjes, het leggen van tangram stukjes en het maken van tekeningen op speelse wijze die het speelveld letterlijk beïnvloeden. En dat allemaal op zo’n intuïtieve wijze uitgelegd dat het niet alleen voor de kinderen ontzettend leuk is om te leren en te spelen, maar ook voor de ouders.

Osmo Genius Kit is een uitgebreidere versie van de Starter Kit en bevat nu ook de nieuwste game Numbers. Met de volledige kit leren kinderen zelf wetenschap, wiskunde, kunst en meer ontdekken. Deze nieuwe versie van Osmo is compatibel met de iPad en voorzien van vijf ontzettend leuke en leerzame games: Numbers, Tangram, Newton, Words en Masterpiece.

Klik hier voor alle Osmo sets: https://www.derekenwinkel.nl/catalogsearch/result/?q=osmo

Meer tips? Het Meester Sander Vakantieboek met meer dan 60 tips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.