|

De gratis schrijf app voor in de klas – Luna

Een gratis app om te oefenen met schrijven. Dat is in het kort Luna. Een aantal weken geleden kwam ik deze app tegen in de App Store. Er zijn veel verschillende leerzame schrijf apps verkrijgbaar, maar ik ben erg enthousiast geworden over deze app. In deze blog laat ik je zien wat je kunt doen met deze app in de klas.

In deze video laat ik je de app Luna zien:

Klik hier om je abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Schrijven op een tablet met de Luna app

De Luna app is uitgebracht door DieKeure. Een Vlaamse uitgever en hoort bij een schrijfmethode. In de app vlieg je de ruimte in met Luna. Dit is een stoere dame die de kinderen laat zien hoe ze moeten schrijven. De basis van de app is haar UFO. Hier kom je ook steeds weer terug, tijdens het kiezen van de letters, cijfers of schrijfpatronen.

Schrijfpatronen oefenen op een tablet

Het is gaaf dat je letters kunt schrijven in de app, maar de leukste oefeningen vind ik de schrijfpatronen. Deze zijn ook voor kleuters tof om te doen, maar ook zeker een uitdaging. Je kunt kiezen uit veel verschillende schrijfpatronen. Zodra je ermee aan de slag gaat kun je ze eindeloos herhalen. Je wordt tijdens het schrijven geholpen met tekens die aangeven welke kant je op moet gaan. Dit is een fijne ondersteuning.

De app ziet er vrolijk uit en zorgt voor een fijne sfeer. Je kunt ook instellen of je links of rechtshandig bent en dat heb ik nog niet vaak gezien in een schrijf app.

Gratis vervanger van LetterSchool

De populaire app LetterSchool lijkt elk jaar duurder te worden. Wat een verademing dat deze app gratis te gebruiken is. Al zou ik er zeker geld voor over hebben om deze aan te schaffen.

Net als in LetterSchool krijg je eerst te zien hoe je een letter moet schrijven. Echter is het schrijven van de letters wel een stuk pittiger. Wanneer je een beetje van de lijn afwijkt moet je direct weer opnieuw beginnen.

De letters en cijfers die gebruikt worden zijn in het verbonden schrift. Dit is dus zeker voor groep 3 een uitdagende activiteit en kan ook zeker in groep 4 en 5 goed gebruikt worden. De cijfers en schrijfpatronen zijn ook al prima toepasbaar in groep 2.

Logitech Crayon – Pen voor op de iPad

Op de foto’s en in de video gebruik ik de Logitech Crayon. Dit is een pen waarmee je kunt schrijven op de iPad. In deze blog lees je meer over deze pen en welke schrijf apps nog meer de moeite waard zijn om te gebruiken op school of thuis.

Download Luna app

Klik op de knoppen hieronder om de Luna app te downloaden.

Wil je meer leren over het inzetten van de iPad in groep 1 t/m 3?

Wil jij aan de slag met de iPad in de klas, maar heb je geen idee hoe je deze goed kunt inzetten? Schrijf je dan in voor mijn e-learning over de iPad in de klas. Klik hier voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.