De beste tips uit de vorige lockdown – Afstandsonderwijs voor groep 1 t/m 8

Niet verwacht, maar toch is het weer zover. De scholen gaan dicht. Het is niet leuk, maar gelukkig hebben wij al kunnen leren van de vorige periode. In deze blog zet ik de meest waardevolle tips uit de vorige periode op een rij, zodat je direct aan de slag kunt om online onderwijs vorm te geven.

In deze blog vind je deze onderdelen:
– Kleuters en afstandsleren
– Groep 3 en 4: Cruciale groepen
– Groep 5 t/m 8: Tips voor digitale lessen en materialen
– Zo maak je een instructievideo
– Extra tips voor thuis

Hierbij alvast een aantal handige website op een rij met tips voor ouders en leerkrachten:

Kleuters en afstandsleren

De basis voor afstandsonderwijs aan kleuters zijn niet je digitale middelen, maar de (leer)doelen die je wilt behalen. Alleen kun jij dit nu niet meer rechtstreeks in je klas. Jij gaat ouders helpen om deze doelen samen met hun kind te behalen. De ouder is bij jonge kinderen altijd in beeld, ook al maak je een filmpje. In deze video leg ik uit hoe ik dat vormgeef:

Wil je dan een yurlspagina maken of bewerken? Bekijk dan onderstaande video. Je kunt altijd inspiratie opdoen op mijn Yurls pagina voor het thema kerst: https://kleutermeestersander.yurls.net/nl/page/1121213 Onder de video vind je nog meer handige video’s en blogs waarin ik tips deel om direct mee aan de slag te gaan!

Groep 3 en 4: Een cruciale groep

Wat ik vooral gemerkt heb is dat groep 3 en 4 de moeilijkste groepen zijn om op afstand les te geven. Methodes worden mee naar huis gegeven, maar hieronder wil ik een aantal apps delen die je direct met ouders kunt delen.

Groep 5 t/m 8: Tips voor digitale lessen en materialen

Met groep 5 t/m 8 kun je natuurlijk prima een online les volgen of opdrachten klaarzetten. In onderstaande video’s geef ik je tips om dit vorm te geven.

Hieronder vind je een lijst met goede content voor het onderwijs. Vul gerust aan via een reactie of een berichtje. (geen commerciële berichten graag) 

ZO MAAK JE INSTRUCTIEVIDEO’S

Extra tips voor thuis

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.