|

Maak routines thuis zichtbaar voor kleuters met de Bobo familieplanner

In een kleuterklas zijn routines de normaalste zaak van de wereld. Wanneer ouders een dag meelopen in een kleuterklas zijn ze verbaasd over het gemak waarmee een leerkracht 30 kleuters kan aansturen. Het lijkt alsof het de leerkracht geen moeite kost. Alle kinderen gaan in de rij staan wanneer de leerkracht in de handen klapt en het lokaal is binnen 5 minuten van een chaos verandert in een keurig net lokaal. Door routines te gebruiken is de leerkracht voorspelbaar. Het is de kracht van de herhaling.

Dagritmekaarten of -magneten

Routines zijn taken die op een vast moment terugkomen, maar hoe doe je dit thuis? Maak ze zichtbaar! In een klas gebeurt dit onder andere met dagritmekaarten. Dit zijn foto’s of pictogrammen waarmee je de activiteiten van de dag weergeeft. Van gymles tot lezen, fruit eten en buitenspelen. Dit kun je natuurlijk thuis ook doen, bijvoorbeeld met de dagritmemagneten van Bobo (je weet wel, dat leuke blauwe konijn). Deze zitten bij de nieuwe Bobo familieplanner 2021. 

Bobo familieplanner: voor vrolijke kleuters en relaxte ouders
Met de familieplanner wordt plannen een makkie. En door de extra dagplanners met 24 activiteiten magneten weet je kleuter altijd wat hem die dag te wachten staat. Van tandenpoetsen na het ontbijt tot spelletjes spelen op de tablet. Dit biedt structuur en houvast voor je kind. Er zijn 24 magneten met afbeeldingen van activiteiten: van fruit eten tot zwemles, van gymles op school tot thuis uitrusten voor de televisie. Ook zijn er twee blanco magneten waarop je je eigen activiteiten kunt schrijven of tekenen.

De vrolijke familieplanner zelf staat bomvol kleurrijke Bobo-tekeningen en beschikt over een weekplanning voor vijf personen en een handig schoolvakantie-overzicht. Er is veel ruimte voor notities en op de kleuterpraatpagina’s leg je de grappigste uitspraken van je kind vast.

De Bobo familieplanner 2021 is o.a. verkrijgbaar via blinkshop.nl, Bruna en Bol.com. Adviesprijs: € 16,95

Deze blog is geschreven in samenwerking met Bobo.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.