|

Zie ik je op de Onderwijsinnovatie en ICT beurs IPON op 28 en 29 februari 2024?

Eind februari is er weer de toffe onderwijsbeurs IPON in de jaarbeurs in Utrecht en voor het eerst sta ik daar met mijn eigen stand en de Meester Sander Buzz! Het lijkt mij dan ook super leuk als je langs komt. In deze blog vertel ik je wat je kunt verwachten van de IPON Vakbeurs.

Wat is de IPON vakbeurs?

Voor mij is de IPON een plek om in contact te komen met bedrijven die toffe innovaties en materialen maken voor het onderwijs. Van bewegend leren tot cloudoplossingen voor scholen. Je vindt het allemaal op de IPON. Daarnaast zijn er tientallen sprekers en workshops te volgen in de theaters en dat maakt een dag op de IPON extra afwisselend en echt de moeite waard.

Als startende leerkracht en ICT-er ging ik al naar de IPON. Zo heb ik er voor het eerst mogen bewegen op Prowise Move en spreek ik er altijd interessante mensen die ook bezig zijn met het inzetten van ICT in de klas. Vorige editie waren er zelfs een heleboel bewegend leren oplossingen te vinden. Klik hier om te zien welke tools ik allemaal ben tegengekomen.

Impressie van de IPON 2022

In 2022 was ik ook aanwezig op de IPON en mocht ik een prijs in ontvangst nemen voor mijn instructieboek. In deze video krijg je een impressie van de uitreiking.

Wat kun je verwachten van de IPON 2024?

Dit jaar vindt de IPON plaats in hal 3 en 4 van de jaarbeurs. Deze week is de plattegrond online gekomen en er zijn weer toffe dingen te vinden. Wat dacht je van een Gaming straat, Een mediawijsheidplein en een Gewoon speciaal ICT Lab. BIJ  HET ICT LAB GEWOON SPECIAAL staan de onderwijsvragen van leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben centraal. En er zijn twee plekken waar je start-ups kunt vinden met toffe en innovatieve producten.

Vanuit de programmacommissie mag ik meedenken over de inhoud van het programma. Ik kan vertellen dat er veel interessante sprekers te zien zijn op de IPON. Daarnaast zijn er ook hele praktische workshops over tools en materialen te volgen. Klik hier om het hele schema te bekijken.

Wil je meer informatie over de beurs? De komende week komt het beursmagazine van IPON Online: Klik hier om het beursmagazine te lezen.

Kom langs bij de klas voor de toekomst

Met mijn Meester Sander Buzz kun je mij vinden naast de Klas voor de toekomst. Helemaal rechtsachter in hal 4. Sowieso is de klas voor de toekomst de tofste plek, want hier kun je kinderen in actie zien met de materialen. Dus kom langs in hal 4!

Op de IPON sta ik met de ID Buzz naast de Klas voor de toekomst!

Op de stand:

  • Bekijk het nieuwe instructieboek in actie in de klas voor de toekomst
  • Test de stoffen bee-bot matten
  • Kom bewegend leren met Meester Sander en Springloop
  • Kom meer te weten over het Meester Sander Abonnement
  • Speciale beursaanbiedingen

Workshop & Paneldiscussie

Op woensdagmiddag 28 februari van 14:15 – 14:45 uur mag ik in Theater 9 Onderwijsvernieuwing& Trends (coding, robots, AI,AR,VR) vertellen over ons OntdekPunt. Klik hier voor meer informatie.

Op woensdagmiddag 28 februari om 15:00 uur mag ik op het hoofdpodium een paneldiscussie leiden over digitale geletterdheid. Klik hier voor meer informatie

Tot dan!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.