| |

De leukste opdracht voor het eind van het schooljaar – Amac Timecapture

Het eind van het schooljaar is een vreemde periode geworden. Je mag veel minder dan andere jaren en als leerkracht zul je dus moeten nadenken over alternatieve opdrachten en activiteiten. In deze blog vertel ik je over de TimeCapture opdracht van Amac. Een toffe opdracht voor kinderen van 10 tot 15 jaar oud en je kunt er toffe prijzen mee winnen.

In deze video leg ik uit wat de TimeCapture opdracht is en geef je handige tips:

Win een giftcard t.w.v. € 1000,- voor je school

De TimeCapture opdracht is niet alleen heel tof, maar je kunt er ook hele gave prijzen mee winnen. Jouw school (groep of klas) maakt kans op een Amac Onderwijs Giftcard. De nummers 1, 2 en 3 winnen respectievelijk een giftcard van € 1000, € 700 en € 350. Deze giftcards zijn te gebruiken voor Apple producten en (educatieve) accessoires.

Wanneer kinderen heel enthousiast zijn kunnen ze ook zelf nog een video insturen. En ook daarvoor zijn toffe prijzen te verdienen. Degene die deze opdracht zelfstandig maken komen in aanmerking voor de volgende prijzen. Een set AirPods is te winnen bij elk van de volgende categorieën: beste verhaal, beste verfilming, beste geluid, beste thumbnail en beste montage. 
Voor degene met de beste video is er één hoofdprijs. De hoofdprijs bestaat uit een 7e generatie iPad, 32GB (Wi-Fi), een Apple Pencilén een Logitech Slim Folio Keyboard.

Maak een levendige versie van een geschiedenisboek

De periode waar wij nu in leven komt zeker weten in de geschiedenisboeken, maar willen wij een saaie bladzijde zijn? Amac heeft een tof idee uitgewerkt: De TimeCapture video. In deze video laten kinderen zien hoe zij de afgelopen periode hebben beleefd. Het wordt dus geen saaie bladzijde, maar een video die laat zien wat er de afgelopen periode anders is geworden in de levens van de kinderen. Dit kun je eenvoudig maken met behulp van het Amac Werkboek. De kinderen worden stap voor stap meegenomen in het maken van een video over de afgelopen periode. Van het maken van een script tot het editen van de video.

Amac helpt je stap voor stap

En niet alleen de leerlingen worden geholpen, ook voor leerkrachten is er een complete handleiding en zijn er instructievideo’s. Je leert er zelf ook een heleboel van.

Ga samen met de kinderen aan de slag en zorg ervoor dat de opdracht goed wordt uitgewerkt. Laat kinderen na elke stap bij je komen om te bespreken wat ze gemaakt hebben. Vooral de eerste stap: het script, is heel belangrijk voor een goede video. De kinderen schrijven eerst het verhaal op wat ze willen vertellen en gaat dit daarna in scenes verdelen. Met het script kunnen de kinderen zo meerdere dagen bezig zijn.

Heel veel succes!

Deze blog en video zijn in samenwerking met Amac tot stand gekomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.