|

Digihoek: Meester Sander test Luka de voorleesrobot – Kleuteruniversiteit magazine

Een robot in de klas die gaat voorlezen? De kinderen zijn super enthousiast over Luka de Voorleesrobot en ik ook. Hoe dat komt vertel ik je in deze video en blog.

In deze video laat ik Luka de voorleesrobot zien:

Een robot in de klas, is dat een goed idee?

Een gek idee. Een robot die dingen kan die normaal de leerkracht doet. Je zou kunnen denken dat deze robot de leerkracht gaat vervangen, maar dat is zeker niet het geval. Ik zie het als het ideale voorleeshulpje. Iedereen herkent wel de leeshoek waar kinderen alles doen behalve lezen. Vaak maak ik mijn eigen luisterboeken, zodat kinderen zelfstandig de boeken kunnen doorbladeren. Maar nu hoef ik dit niet meer te doen, er is een robot die de kinderen met een menselijke stem kan voorlezen.

Wij zijn enthousiast!

Luka ziet er uit als een uil en is erg schattig. De kinderen zijn gelijk verkocht bij het zien van het lieve robotje. Als ze merken dat de robot de boeken herkent zijn ze er niet meer bij weg te slaan. De verhalen komen echt tot leven en de kinderen staan in de rij om het te proberen.

Het is tof om te zien dat de robot de bladzijdes goed herkent. De kinderen kunnen na het scannen van de kaft kriskras door het boek bladeren en Luka leest keurig de bladzijde voor die openligt.

Als leerkracht zie ik dit als de ideale toevoeging aan de leeshoek. Kinderen kunnen samen met de robot een boekje lezen. Het is absoluut geen vervanging van het normale voorlezen, maar geeft eenvoudigweg meer mogelijkheden om kinderen nog meer in contact te brengen met boeken.

Luka is vanaf het schooljaar 2020/2021 verkrijgbaar bij Clavis.

Kleuteruniversiteit Magazine

Deze review komt uit het nieuwe Kleuteruniversiteit Magazine. Juf Sanne en ik zijn de trotse hoofdredactie en mogen dit tijdschrift 4 keer per jaar vullen met hele toffe content. Je kunt nu het gratis proefnummer aanvragen. Je betaalt alleen de verzendkosten.

Neem een abonnement op Kleuteruniversiteit Magazine!

Wij kunnen dit magazine alleen maken met jullie hulp. Dus stap naar de directie en vraag of jullie een abonnement mogen op school. Ga voor het aanvragen van een abonnement of het gratis proefnummer naar: www.kleuteruniversiteitmagazine.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.