| |

Schaduwkunst in een doos – Review schaduwdoos

De kinderen verbazen zich enorm. Hoe kan dat meester? Ze zijn aan het experimenteren met schaduwen. Met dit pakket kun je de kinderen in je klas verbazen en ook nog iets leren. De schaduwdoos is gemaakt door Joël van Held en bloem. Hij was leraar en werkt nu vooral in de kunsteducatie. In de afgelopen jaren heeft hij dit product gemaakt. In deze blog en video laat ik zien wat het is.

In deze video laat ik je de schaduwdoos zien:

Klik hier om je abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat krijg je als je de Schaduwdoos aanschaft?

De schaduwdoos is een grote vierkante vak van 50 bij 50 cm met daarin een lichtbron, een groot scherm waarop de schaduw wordt geprojecteerd en aan de binnenkant zit gleuven waarop de schaduwgevers geplaatst kunnen worden.

Met behulp van de meegeleverde schaduwgevers en de schaduwpuzzels in het instructieboekwerk kunnen de kinderen zichzelf uitdagen om kloppende schaduwen te maken. Er zijn een heel aantal schaduwgevers met een grote en een kleine helft. Door de afstand tot de lichtbron te variëren kunnen de kinderen spelen met de grootte van de schaduwen en zo de countouren laten aansluiten. Ook zijn er kleine verhaaltjes van 3 figuren die samen tot 1 beeld gevormd kunnen worden. Ook hier is de afstand tot de lichtbron het spelelement.

Hoe zet je de schaduwdoos in de klas in?

Kinderen kunnen eindeloos spelen met deze set. Eerst geef ik ze een opdracht met de schaduwpuzzel. Daarna mogen ze zelf verhalen bedenken met de schaduwgevers. De kinderen vinden het ook erg leuk om zelf voorwerpen te zoeken in de klas en te kijken welke schaduw er tevoorschijn komt.

Bij elk thema kun je deze doos inzetten. Nog leuker is het om kinderen bij het thema zelf schaduwgevers te laten maken. Met karton, stevig papier of voorwerpen kunnen kinderen iets maken en een verhaal naspelen bij het thema.

Meer inspiratie met de schaduwdoos

Op de website van de schaduwdoos vind je nog meer voorbeeldfilmpjes die je kunt gebruiken en ook erg leuk zijn om te kijken op je digitale schoolbord. Kinderen raken daar zeker door geïnspireerd.

De schaduwdoos is verkrijgbaar vanaf september 2020 en nu al te bestellen via www.schaduwdoos.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.