| |

Stilstaan is geen optie! Dit is mijn boek met 76 tips om direct aan de slag te gaan met bewegend leren!

Bewegen is mijn passie. Ik moet elke dag bewegen en het liefst met een doel voor ogen, zoals een Mountainbike parcours zo snel mogelijk afleggen. Die passie zie je ook terug in mijn manier van lesgeven. Al meer dan tien jaar integreer ik bewegend leren in mijn lessen. Veel scholen zijn bezig met het inzetten van bewegend leren. Om je op weg te helpen heb ik een ebook gemaakt: De hele dag door bewegend leren met 76 tips voor in de onderbouw. Elke onderbouw leerkracht zou dit boek moeten lezen.

Waarom bewegend leren?

Als leerkracht en expert op het gebied van bewegend leren, heb ik geleerd dat kinderen – vooral kleuters – ook veel behoefte hebben aan beweging. Daarom zorg ik ervoor dat ik elke dag beweging verwerk in mijn lesprogramma, bijvoorbeeld door buiten voor te lezen en daarna als een vliegtuig over het plein te rennen of door buiten aan de slag te gaan met loose parts.

Bijna de helft van de kinderen tussen 4 en 11 jaar beweegt te weinig volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad. Ouders en opvoeders vertonen steeds vaker risicovermijdend gedrag, waardoor kinderen minder buiten komen. Als leerkracht wil ik daarom laten zien hoe bewegend leren kan bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kleuters.In dit boekwerk laat ik je zien hoe je binnen en buiten jouw lessen kunt combineren met bewegen.

76 tips voor bewegend leren in de onderbouw

Bewegend leren gaat verder dan de aangeboden bewegingslessen in de gymzaal. Het gaat erom dat kinderen tijdens de schooldag genoeg ruimte krijgen om te bewegen op een manier die leren bevordert. In mijn klas merk ik dat kinderen actief bezig zijn en meer leren wanneer ze bewegen. Er is nog een wereld te winnen voor bewegend leren door hier als leerkracht nog bewuster aandacht aan te besteden. Ik hoop dat dit boek je zal inspireren om bewegend leren toe te passen in jouw eigen lessen en dat het zal bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van de kleuters waar jij verantwoordelijk voor bent.

Dit is mijn derde boek

In 2020 bracht ik mijn boek ‘Meesterlijk Kleuteronderwijs’ uit. In dit boek neem ik je mee in mijn wereld als Meester bij de kleuters. Dit boek is uitermate geschikt voor iedereen die inspiratie op wil doen voor het lesgeven aan kleuters. Daarnaast heb ik ook een intructieboek gemaakt. Dit is een heel bijzonder boek, want het heeft een scherm. Ja je leest het goed. Sla het boek open en de kinderen kunnen op een scherm kijken naar een instructievideo. Klik op de linkjes hieronder om meer te weten te komen over deze twee boeken.

Abonnees krijgen heel veel voordeel!

Het boek De hele dag door bewegend leren is onderdeel van het Meester Sander abonnement. Het abonnement is een aparte website: https://abonnement.meestersander.nl. Als abonnee kun je eenvoudig inloggen en alle betaalde downloads direct downloaden. Je ontvangt dan dus niet alleen dit digitale boek, maar ook alle bewegend leren lessen en video’s! De bewegend leren video’s kun je zonder reclame bekijken en er zijn ook exclusieve video’s alleen voor abonnees. Daarnaast kun je ook direct aan de slag met de bee-bot matten, luisterspellen en instructiemuren.

Tot begin September met korting

Schaf het digitale boek De hele dag door bewegend leren nu voordelig aan via mijn webshop en maak gebruik van de introductiekorting. Wil je liever een abonnement? Ga dan naar https://meestersander.nl/abonnement en sluit nu een abonnement af voor € 8,50!

Dit boek gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
Het boek dien je daarna zelf uit te printen of digitaal te lezen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.