Zo maak je een bal van LEGO!

In het OntdekPunt heb ik de afgelopen week een LEGO ochtend georganiseerd. Tijdens deze ochtend heb ik de kinderen geleerd om een bal te maken van LEGO. Wij vonden dit zo leuk dat ik er nu ook een video over gemaakt heb! In deze blog vind je de uitleg over de SNOT techniek en instructievideo’s voor een LEGO Bal en Dobbelsteen.

Instructievideo bal van LEGO

SNOT Blokjes

Om de bal te kunnen maken heb je SNOT blokjes nodig. Normaal gesproken hebben LEGO-stenen noppen aan de bovenkant waarmee je andere stenen bovenop kunt plaatsen. Maar soms wil je iets speciaals doen, iets dat er anders uitziet dan de gewone bouwwerken.

Hier komt de “SNOT Techniek” om de hoek kijken! SNOT staat voor “Studs Not On Top.” Het betekent dat we de LEGO-stenen niet normaal op elkaar stapelen, maar dat we ze in een andere richting zetten, zodat de noppen niet meer aan de bovenkant zitten. Hierdoor krijgen we een heleboel nieuwe mogelijkheden om coole dingen te bouwen!

Om de SNOT Techniek te gebruiken, hebben we speciale LEGO-stenen nodig die noppen aan de zijkanten of onderkant hebben in plaats van alleen aan de bovenkant. Hierdoor kunnen we de stenen anders aan elkaar vastmaken en hele gladde oppervlakken maken. Denk aan het bouwen van muren zonder dat de noppen zichtbaar zijn of het maken van een gebogen vorm zonder dat het er gek uitziet.

Met de SNOT Techniek kunnen we creatiever zijn en ingewikkeldere modellen maken. Het is alsof we een geheim trucje hebben ontdekt om onze LEGO-creaties er nog beter uit te laten zien! Dus, de volgende keer dat je met LEGO aan het bouwen bent en je wilt iets speciaals maken, probeer dan de SNOT Techniek uit en kijk wat voor geweldige dingen je kunt maken! Veel bouwplezier!

Je kunt met deze techniek ook heel eenvoudig een dobbelsteen maken. In deze video’s hieronder laat ik zien hoe dit werkt.

Instructievideo dobbelsteen van LEGO

Instructievideo Kleurendobbelsteen van LEGO

Meer LEGO ideeën:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.