De 3 beste tips voor je ideale (thuis) werkplek – Tips voor thuis en school

Een goede werkplek is erg belangrijk. Dat heb ik de afgelopen maanden ook ervaren. Het liefst klap ik mijn laptop open op een tafel van de kinderen of op de eettafel in huis. Een bureau is niks voor mij dacht ik altijd. Totdat het thuiswerken begon. In de afgelopen periode heb ik gemerkt dat veel achter de computer of laptop zitten niet ideaal is voor mijn lichaam. Daarom zet ik in deze blog mijn tips voor de ideale (thuis)werkplek op een rij.

1. Verbeter je werkplek

Investeer in je werkplek en maak het een van je favoriete plekken in huis. Op deze manier is werken fijn en geeft het je geen stress dat je weggestopt zit in een hoekje. Hierbij een aantal tips om het nog prettiger te maken:

Daglicht – Zorg voor daglicht, dit zorgt ervoor dat je energie krijgt en het werken langer kunt volhouden. Bijvoorbeeld dicht bij een raam. Dit zorgt er ook voor dat je ogen minder snel moe worden.

Staan of zitten – Mijn nieuwe bureau kan ik een slinger geven en dan gaat deze omhoog of omlaag. Op deze manier kan ik ervoor kiezen om te staan tijdens het werken. Tijdens een lange dag achter de computer is het fijn om eenvoudig te kunnen wisselen. Heb je niet zo’n mooi bureau? Je kunt ook een plank aan de muur bevestigen die op de juiste hoogte is.

Gebruik een laptopstandaard – Wanneer je langere tijd achter een laptop moet werken is het handig om een laptop standaard en los toetsenbord en losse muis te gebruiken. Hierdoor kun je op ooghoogte werken en hoef je niet de hele tijd naar beneden te kijken.

Minimalistisch – Hier ben ik zelf niet zo goed in, maar het helpt om je werkplek schoon en netjes te houden. Een overzichtelijke werkplek zorgt voor rust in je hoofd.

2. Kies de juiste technologie

Op afstand lesgeven en vergaderingen was even wennen. Maar het gaat ondertussen steeds makkelijker. De meeste basisscholen gaan weer starten, maar toch blijven veel overleggen online plaats vinden. Daarom is het belangrijk om de juiste technologie aan te schaffen.

Van je beste kant – Laat jezelf van je beste kant zien met een goede webcam. Op de meeste computers op school zit geen eens een webcam en met dit handige exemplaar van Logitech heb ik het beste beeld. Er zit zelfs een kleine tri-pod bij waardoor ik de camera overal kan neerzetten en zo ook eenvoudig een les op kan nemen met deze camera.

Gebruik het beste toetsenbord en muis – Bij het werken met een laptopstandaard of computer is het fijn om een ergonomische muis en toetsenbord te hebben.

De muis en het toetsenbord op de foto vind ikzelf erg fijn. De bolvormige toetsen zijn erg fijn, want vingers vallen er precies in. De muis is vrij hoog waardoor je hand fijn kan steunen. Daarnaast kun je het toetsenbord en de muis aan meerdere apparaten tegelijk koppelen. Dit werkt simpel en fijn.

TIP! Wist je dat een muis nu ook kunt koppelen aan een iPad? Super handig en simpel via Bluetooth.

Wil je nog sneller werken op je toetsenbord? Gebruik dan sneltoetsen! Het is even wennen, maar je kunt al snel niet meer zonder. Ik heb een gratis download voor je gemakt met daarop de shortcuts die ik het meest gebruik.

De beste connectie – Zorg voor goede Wi-Fi netwerk. Een trage internet verbinding is funest voor het werken in de cloud of een videogesprek.

Luid en duidelijk – Koop een koptelefoon met microfoon. Dit werkt veel prettiger dan de ingebouwde luidspreker en microfoon van je laptop of tablet. Ook heeft je omgeving geen last van de muziek die jij luistert.

3. Maak routines zichtbaar

Om effectief te kunnen werken is het goed om je bewust te zijn van je werkroutines. Hoe deel jij je werkdag in? Hoeveel pauze neem je en hoe zorg je voor voldoende beweging?

Maak je planning zichtbaar – Mijn agenda is digitaal, maar mijn weekplanning schrijf ik op papier inclusief todo lijstje. Dit geeft overzicht en zo weet ik precies wat ik in de week kan doen. Ook voelt het erg fijn om dingen af te kunnen strepen met een pen.

GRIP op je werk – Een aanrader is het boek van Rick Pastoor: GRIP. Een boek over slim werken. Wist je dat je als leerkracht het ebook gratis kunt aanvragen? Klik op de link hieronder en vul je gegevens in om het te ontvangen.

https://app.gripboek.nl/nonprofit

E-mail tips – Open je e-mail op vaste momenten, bijvoorbeeld aan het begin en eind van de dag. Check niet steeds tussendoor of je een mail hebt. Hierdoor raak je snel afgeleid.

En de allerlaatste tip: neem een kat voor wat gezelschap tijdens het thuiswerken.

Meer tips over je ideale (thuis)werkplek? Kijk eens op de site van Logitech   https://www.logitech.com/nl-nl/promo/work-from-home-tips.html 

Wil je de toffe producten van Logitech winnen? Hou dan zeker mijn instagram in de gaten! www.instagram.com/meestersander.nl

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Logitech

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.