Educatieve tips voor een leerzame kerstvakantie – Tips voor in en om het huis

De kerstvakantie is aangebroken. Normaal vliegen deze twee weken voorbij, want er zijn genoeg activiteiten om aan mee te doen en natuurlijk gaan de meeste mensen bij familie en vrienden op bezoek. In deze blog geef ik inspiratie voor leuke spellen, boeken en andere gave en leerzame tools om mee aan de slag te gaan. Samen met je kinderen maak je er zo een fijne tijd van.

In deze blog vind je de volgende onderdelen
– Leestips
– Spelletjes
– Buiten leren
– Leerzame Games
– Leerzame apps
– Educatieve video’s

Samen in een kleine ruimte is een uitdaging

Hoe groot je huis ook is, de muren kunnen op je af komen in deze tijd. De kinderen zijn twee weken vrij en hoeven gelukkig geen thuiswerk te maken. Maar jij bent ook geen fulltime oppasser. Waar je normaal nog lekker naar een speeltuin kon gaan is nu alles dicht en mag je eigenlijk ook nergens op bezoek gaan. Je kinderen willen het liefst de hele dag op de iPad spelen, gamen of filmpjes kijken.

Het is niet erg dat kinderen dit willen doen, want vakantie is er ook om lekker te lummelen. Om toch het gevoel te krijgen dat je kinderen iets nuttigs doen heb ik hieronder de tofste tips op een rij gezet:

Lezen is altijd leerzaam

Kinderzwerfboeken

Ik ben fan van boeken en wist jij dat er steeds meer gratis boeken te vinden zijn in je eigen omgeving? Het kinderzwerfboekenstations zijn in opkomst en vind je vast en zeker ook bij jullie in de buurt.

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Klik op de link om te kijken of er ook kinderzwerfboekenstations bij jullie in de buurt zijn of begin er zelf een!

https://kinderzwerfboek.nl/voor-kinderen/kinderzwerfboekstations/

Thuisblijvertjes platform – Gratis boeken voor kinderen

Bol.com heeft weer een tof initiatief. Zij hebben het thuisblijvertjes platform weer online gezet. Je schaft daar verschillende ebooks en luisterboeken aan voor maar 1 cent. Dit is echt een koopje en net als in de vorige lockdown, gaat dit nu ook weer een succes worden.

Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

Leerzame spelletjes

Schaken

Schaken is helemaal hot door de nieuwe hitserie op Netflix. Heb jij The Queen’s Gambit al gezien? In onderstaande video leg ik samen met juf Sanne uit hoe jullie samen kunnen leren schaken.

Meer informatie over schaken vind je op: https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/leer-je-kind-schaken-in-5-stappen/news/288/

Probeer gratis bordspellen uit

Ik ben gek op spelletjes en met onderstaande Demo spellen kun je allerlei leuken spellen gratis uitproberen! Super leuk om deze vakantie te proberen.

https://print-and-play.asmodee.fun/nl/

Naar buiten

Geocache

Schatzoeken is gaaf en met Geocachten kan je opzoek naar echte schatten! Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen van een Geocache. Natuurlijk moet je je wel houden aan alle geldende coronaregels!

Leerzame Games

Gamen slecht voor kinderen? Er komen steeds meer onderzoeken dat dit helemaal niet zo slecht is. Wil je er meer over weten? Lees dan het boek:

Ook is er een Facebookgroep waar je met andere ouders kan praten over dit onderwerp. Klik hier om lid te worden van de Facebookgroep.

Hackshield – App en website


https://www.joinhackshield.nl/game

Maak je eigen game met de klokhuis gamestudio

https://gamestudio.hetklokhuis.nl

Zelf heb ik een Nintendo Switch en dit vind ik fantastisch. Zo is 1-2 switch een hit voor het hele gezin. Maar kan ook zeker Mario maker 2 aanraden!

Op elke spelcomputer of tablet kun je ook ouderlijk toezicht inschakelen. Hieronder leg ik uit hoe dit werkt op de switch.

Ook heb ik uren plezier gehad met Nintendo Labo. Je bouwt van karton hele gave dingen die je kunt gebruiken in combinatie met je switch.

En deze vakantie heb ik de Ring fit Adventure set aangeschaft om fit te blijven!

Leerzame apps

Ontwerp je eigen app met deze gratis cursus van Skills dojo:
https://www.skillsdojo.nl/bouw-een-app/

Educatieve filmpjes

Bekijk ook zeker het Bison Kids YouTube kanaal waar ik met kinderen leuke knutsels maak!

Deze blog bevat affiliate links.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.