Tip van Meester Sander: Gezichten blurren in foto’s en video’s – AVG Proof

Sinds 2018 heb je als school te maken met de strengere AVG regels. Hierdoor moet je elk jaar toestemming vragen aan ouders om foto’s en video’s online te delen. Het kan soms nodig zijn om een gezicht onherkenbaar te maken. In deze blog leg ik je uit welke apps en websites jij kunt gebruiken om gezichten onherkenbaar te maken in foto’s en video’s.

In deze video laat ik zien hoe je eenvoudig een gezicht blurt in foto’s en video’s op je telefoon, tablet, Chromebook of computer:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Hoe kan je gezichten blurren in een foto?

Gezichten blurren op een iPad of iPhone

Met de app blur foto effecten heb je alle tools voorhanden die je nodig hebt om een foto snel en eenvoudig te blurren. Deze app gebruik ik zelf erg graag en is handig en snel. Selecteer je het juist effect en je tekent met je vingers de blur op de foto. Een aanrader voor iedereen met een iPhone of iPad.

Download blur foto effecten: https://itunes.apple.com/nl/app/foto-blur-effecten-achtergrond/id1032201599?mt=8

Gezichten blurren op een Android tablet of telefoon

Met de app Blur video & image kun je zowel foto’s als video’s blurren. In de app importeer je een foto en je plaats eenvoudig de blur over de foto heen. Even exporteren en de foto is klaar.

Download de app Blur video & image: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bongasoft.blurimagevideo&rdid=com.bongasoft.blurimagevideo

Gezichten blurren op een computer of Chromebook

Op een computer of Chromebook ga je naar de website Facepixelizer.com en daar kun je een foto importeren. Zodra je dit gedaan hebt kun je ervoor kiezen om de blur zelf te plaatsen of om het automatisch te laten gebeuren. Je hebt drie verschillende effecten die je eenvoudig en snel kunt toepassen.


Ga direct naar de website: www.facepixelizer.com


Hoe kan je gezichten blurren in een video?

Een gezicht blurren in een video is een stuk lastiger, maar ook hier heb ik een aantal goede apps en websites voor gevonden.

Met deze app blur je gezichten in een video op een iPad/iPhone

Met de app Blure video spot kun je een video importeren van je iPad of iPhone en dan snel en eenvoudig bewerken. Je selecteert het gezicht en de app doet zijn best om de persoon te volgen. Je kunt kiezen voor een blur of een smiley. Een hele handige app.

Download Blur Video Spot: https://itunes.apple.com/nl/app/blur-video-spot/id1004804407?mt=8

Met deze app blur je gezichten op een Android tablet of telefoon

Met de app Blur video & image kan je ook eenvoudig en snel een blur plaatsen in een video. Importeer de video van je tablet of telefoon en zoek het stuk op waar je de blur wilt plaatsen. De blur die je plaatst kun je eenvoudig bewerken en verplaatsen.

Download de app Blur video & image: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bongasoft.blurimagevideo&rdid=com.bongasoft.blurimagevideo

Gezichten blurren in een video op een Computer of Chromebook

Wanneer je een video op je Computer of Chromebook wilt blurren zou ik ervoor kiezen om de video op YouTube te plaatsen. Nadat je deze video op YouTube hebt geplaatst kun je in de YouTube Creator studie ervoor kiezen om gezichten te vervagen. Check in de video hierboven welke stappen je daar voor moet nemen.

Let op! Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een foto of video op het internet of in een verslag. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de foto of video mag delen(zelfs met een blur over een gezicht kan dit soms voor een (negatieve) reactie zorgen).

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Interessante blog! Dank daarvoor!! Je verwijst in je blog naar een video waarin verteld wordt hoe je gezichten in video’s moet blurren. ‘Check in de video hierboven welke stappen je daar voor moet nemen.’ Ik vind geen link om die video te openen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.