Lancering Meesterlijk Kleuteronderwijs – Een boek van Meester Sander

Vandaag is het dan zo ver! Ik krijg voor het eerst mijn boek in handen. Het boek heet Meesterlijk Kleuteronderwijs en is echt een heel persoonlijk boek geworden. Ik neem je mee in mijn wereld en hoe ik tegen het (kleuter)onderwijs aan kijk en geef je tips over lesgeven aan kleuters, bewegend leren, ICT en Social media en PR.

In deze video neem ik je mee naar het moment dat ik voor het eerst mijn boek in handen krijg:

Klik hier om je abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat kun je verwachten in mijn boek?

Het is zover en iedereen mag het weten: Mijn boek is er. In Meesterlijk Kleuteronderwijs neem ik je mee in mijn persoonlijke ontwikkeling en deel mijn praktische tips uit de praktijk. Ik leg mijn visie over kleuteronderwijs uit aan de hand van foto’s die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt in mijn klas. Het boek bestaat uit 5 delen waarin ik in elk deel een ander aspect van het kleuteronderwijs behandel. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. Elk deel bevat verschillende hoofdstukken. Een hoofdstuk noem ik in mijn boek een les en begint altijd met een praktisch voorbeeld met daarbij een foto uit de praktijk. Elke les sluit af met een tip en gaat verder in de online omgeving.

Het eerst exemplaar heb ik uitgereikt aan Herman Langhorst, de directeur van Stichting KindPunt in Meppel waar ik al tien jaar werk.

Mijn doel met het boek is inspireren. Ik wil de mooie kanten van het kleuteronderwijs laten zien en aan de hand van voorbeelden laten zien wat ik zo leuk vind aan de onderbouw. Belangrijke pijlers voor in de klas vind ik thematisch werken, het eigenaarschap van kinderen, bewegend leren en het onderwijs aanpassen aan deze tijd met behulp van ICT. Mijn visie hierover vind je terug in dit boek.

Van eigenwijs tot onderwijs

De ondertitel van het boek heeft alles te maken met mijn persoon. Ik ben gek op onderwijs, maar ook zeker heel eigenwijs. Als ik iets bedenk, dan zorg ik er ook voor dat het zo gaat gebeuren. Ook sta ik voor mijn mening en staan de kinderen in de klas altijd op de eerste plaats. Ik wil ze elke dag laten stralen en ik hoop je te kunnen inspireren om dat ook te doen met dit boek. Dit zie je ook terug in het boek. Het is geen normaal studieboek, maar echt mijn verhaal. Ik laat je zien wie ik ben en welke onderwerpen ik belangrijk vind in het kleuteronderwijs.

Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou gaan schrijven. De afgelopen jaren is het mij meerdere keren gevraagd en ik zag enorm op tegen het schrijven, dus riep ik heel hard nee. Laat mij een video maken en ik heb er plezier in, maar schrijven vond ik altijd maar gedoe. In de afgelopen jaren ben ik toch steeds meer gaan schrijven en heb ik veel geleerd door het schrijven van blogs voor mijn website, lessen voor FutureNL en projecten van Kleuteruniversiteit.

Vorig jaar was ik op bezoek bij Ten Brink Uitgevers en zij gaven mij de kans om een boek te maken, maar dan op mijn manier. Het voelde goed en ik ben de uitdaging aangegaan en nu ben ik erg trots dat het boek in oktober uit komt. Het moeilijkste aan het schrijven vind ik dat je elke keer weer opnieuw naar je teksten moet kijken, dingen aan gaat passen en al zo vaak het boek hebt gezien dat er voor mij niks bijzonders meer aan is. Toch is dit de uitdaging en merk ik dat mensen het gaaf vinden dat ik dit aan het maken ben. Zij zien dit terecht als een grote stap voor mij.

In de zomervakantie had ik de rust en de tijd om alles op papier te zetten. Het viel nog niet mee om elke ochtend achter de computer te kruipen, te gaan schrijven en te weten dat de rest van Nederland vakantie had. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik een anderhalve maand een boek heb geschreven. Nu ik dit schrijf zitten wij nog midden in het vormgeven van het boek en het laten lezen aan proeflezers. Dat vind ik echt super spannend, net als het moment dat het boek echt bij jullie op tafel ligt. Ik kan aan de ene kant niet wachten, maar aan de andere kant vind ik het doodeng om jullie reactie te horen. Normaal geef ik een workshop en zie ik de reacties van mensen, kan ik daar op inspelen en direct bijsturen als ik zie dat het niet aansluit bij mijn doelgroep.  

Het schrijven van een boek geeft de kans om minder vluchtig te werk te gaan. Als je het boek koopt ga je er echt even voor zitten om het te lezen. Terwijl je mijn blogs en ideeën vaak vluchtig voorbij ziet komen op social media. Je klikt erop en gaat weer verder. Ik hoop dat je even de tijd neemt om samen met mij in het kleuteronderwijs te duiken. Dat het herkenbaar is en je inziet hoe prachtig ons werk is.

Bewegend leren spel

In de online omgeving van het boek kun je de bewegend leren poster downloaden Ik ben gek op praktische toepassingen en in het afgelopen jaar zijn mijn bewegend leren video’s een groot succes geworden. Daarom kom ik nu met de bewegend leren poster. Een poster waar kinderen mee bewegen en spelen. Ondertussen oefenen ze met het herkennen van kleuren, vormen, cijfers en letters.

In de download vind je de poster, kaartjes en de uitleg. Je kunt de poster ophangen in de klas, hal of speellokaal en gebruiken om met bewegend leren aan de slag te gaan.

Een inkijkje in het boek

Klik op de afbeelding voor het inkijkexemplaar

Bestel mijn boek direct!

Je kunt het boek via de lokale boekhandel bestellen, de website van Ten Brink Uitgevers of via Bol.com!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.