Schermafbeelding 2018-01-01 om 11.53.25.pngOp deze pagina vind je mijn top 100 met leerzame apps en websites voor de basisschool.

Er zijn zoveel goede en leerzame apps en websites te vinden om te gebruiken in de klas. Hierdoor heb je als leerkracht vaak geen idee wat er allemaal beschikbaar is. Om je daar bij te helpen heb ik mijn 100 favoriete apps en websites voor je op een rij gezet. Puur persoonlijke voorkeur en in willekeurige volgorde. Wel heb ik ze voor je geordend op vakgebied. Bij elke vakgebied heb ik een speciale pagina gemaakt met een korte uitleg over de apps en zet ik erbij hoe duur de app is, voor welke leeftijdscategorie, welk leerdoel je er volgens mij mee kunt behalen en waar je de app kunt downloaden.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube Kanaal

Speciaal voor in de teamkamer of je klaslokaal heb ik een poster gemaakt met de daarop de apps. Klik op de afbeelding hieronder om deze te downloaden en help je collega’s door dit overzicht op te hangen.

Poster app top 100 voor de basisschool_Tekengebied 1.png
Klik hier om de poster te downloaden

De poster kun je downloaden in mijn webshop. Als dit is gelukt dan kun je de poster downloaden op A4 formaat. Ook zit er een hele grote versie bij speciaal voor in de teamkamer.

Heb je een toevoeging aan deze lijst? Dat hoor ik heel graag. Ik ga deze lijst natuurlijk aanpassen en wil graag input van jullie. Reageer onder dit bericht met de beste educatieve apps en zo helpen wij elkaar.


Deze top 100 is opgedeeld in de volgende vakgebieden:

Nr. 1 t/m 10 – Taal

Nr. 11 t/m 30 – Rekenen

Nr. 31 t/m 35 – Schrijven

Nr. 36 t/m 50 – Wereldoriëntatie

Nr. 51 t/m 65 – Creatief

Nr. 66 t/m 70 – Muziek

Nr. 71 t/m 75 – Engels

Nr. 76 t/m 80 – Programmeren

Nr. 81 t/m 90 – Plusklas/uitdaging

Nr. 91 t/m 100 – Voor de leerkracht