Augmented Reality inzetten in het onderwijs – Aan de keukentafel #11

Augmented reality(AR) is een prachtig effect waarmee je iets toevoegt aan de bestaande wereld. Je kijkt door de camera van je tablet of telefoon en er verschijnt een wonderlijke nieuwe wereld. Denk bijvoorbeeld aan de AR puzzels van Educo, de Quiver kleurplaten en de Virtuali Tee. Allemaal prachtige voorbeelden van AR.

Augmented Reality is een prachtige mogelijkheid om de wereld mee te ontdekken. In mijn nieuwste video laat ik je bij mij thuis zien wat jij allemaal kunt doen met AR in de klas.

Klik hier om je abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat is Augmented Reality?
Je kijkt door de camera van je telefoon of tablet naar de wereld. De app of het apparaat voegt iets aan deze live beelden toe en daardoor lijkt het alsof er een auto door de kamer racet, rupsje nooitgenoeg echt leeft en kan het zomaar zijn dat er een dinosaurus door de kamer rent. Geweldige effecten. Hieronder heb ik de voorbeelden op een rij gezet:

Techie – AH

400x400bb-15

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.06.43

In de maand juni kan je bij Albert Heijn sparen voor Tech kaartjes. Deze kun je in het album plakken en een aantal plaatjes zijn te scannen met de AH Tech app. Wil jij hiermee aan de slag in de klas? Klik dan hier voor de gratis lessen.

google-play-badge

nmdsvp


Insight Heart

400x400bb-29.jpg

Bekijk het lichaam op een andere manier. projecteer een lijf in de ruimte en bekijk alle onderdelen. Deze app is natuurlijk specifiek gericht op het hart en de bloedvaten. Je kunt zelfs het hart van dichtbij bekijken en zien wat er gebeurt wanneer het niet goed gaat met een hart. Een aanrader voor elke biologieles.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.07.30

google-play-badge

nmdsvp


Just a Line

400x400bb-16

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.08.14

Teken in Augmented reality en loop door je eigen creatie. De creatievelingen bij Google hebben deze tof app gemaakt en je kunt er dus mee tekenen. Nog leuker wordt het wanneer je met twee apparaten gaat tekenen en je dus samen kunt tekenen in Augmented reality. Dit werkt erg eenvoudig door de apparaten naast elkaar te houden en te laten synchroniseren. Je kunt in de app ook eenvoudig video’s opnemen en foto’s maken van je creaties.

Google-Just-a-Line-App-Draw-Anywhere-with-AR.jpg

google-play-badge

nmdsvp


MathNinjaAR

400x400bb-17

Rekenen met sommen op een Ninja toren waar je omheen kan lopen. Het klinkt erg cool en kinderen vinden het ook fantastisch om op deze manier te gaan rekenen. In de app kies je een gebouw uit en het niveau van de sommen. Daarna plaats je het gebouw op de grond en kun je starten met de sommen. De kinderen zoeken de Ninja met het juiste getal op en geven zo antwoord op de vraag die boven het gebouw staat. Als ze de sommen goed hebben gemaakt ontvangen ze een plaatje die je kunt bekijken in je verzameling.

nmdsvp


Google expeditions

400x400bb-18

Google wil graag dat mensen de wereld kunnen ontdekken met hun apps. Zo heb je google maps, earth en streetview. Met expedities kan je de wereld ontdekken in VR en AR. Je kiest een thema uit en kunt dan de objecten in de ruimte projecteren. Van bruggen, tot vissen en een menselijk skelet. Niks is te gek voor deze toffe gratis app.

google-play-badge

nmdsvp


Virtuali tee

400x400bb-19

De Virtuali-Tee is een magische lens naar een andere wereld: een rondreis door je lichaam. De blokjes op het shirt maken het mogelijk om deze te scannen met de gratis bijbehorende app. De app laat je onder je huid kruipen en zo leer je eenvoudig alles over de binnenkant van je lichaam.

Bekijk hier mijn videoreview over de Virtuali-Tee van Curiscope!

IMG_0016.jpg

https://meestersander.nl/2018/02/26/ontdek-je-lichaam-van-binnen-met-de-virtual-tee-trek-het-augmented-reality-t-shirt-aan-en-leer-alles-over-je-hart-bloedvaten-en-botten-in-3d/

google-play-badge

nmdsvp


Froggipedia

400x400bb-20

Ontdek alles over de kikker. Hoe verandert een kikker van kikkerdril in een kikker? En hoe ziet een kikker ervan binnen uit? Jij kan het ontdekken met deze app. En heb je een sterkte maag? Dan kun je de kikker ook opensnijden en helemaal ontleden.

nmdsvp


Quiver vision

400x400bb-21

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.06.54

Mijn favoriete app om kinderen enthousiast te maken om te gaan kleuren. Laat al je creaties tot leven komen met de kleurplaten van Quiver. Download de vulkaankleurplaat hier:

Schermafbeelding 2018-06-11 om 11.44.30.png

google-play-badge

nmdsvp


Power Puzzels

400x400bb-22

Puzzelen kan best een beetje saai zijn, maar dat is totaal verleden tijd met de AR Power Puzzels van Educo. Je haalt de puzzel uit elkaar, scant het vignet en gaat puzzelen. Zodra de puzzel klaar is scan je de puzzel en komt de puzzel tot leven. Ook kun je daarna nog allerlei leuke spelletjes en oefeningen doen.

 

google-play-badge

nmdsvp


WWF Free Rivers

400x400bb-23

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.11.18

Ontdek hoe het klimaat en mensen invloed hebben op de natuur met deze gave app van WWF. Zij laten zien hoe iets kleins grote gevolgen kan hebben voor de natuur. Een realistische app die laat zien dat we zuinig moeten zijn op de natuur.

 

nmdsvp


Dinosaur 4D+

400x400bb-24

Wil jij weten hoe dinosaurussen er vroeger uit zagen en zien hoe ze bewogen? Dat kan eenvoudig met de kaarten van Octagon. Met deze kaartenset scan jij plaatjes en zie je de dino’s echt op de kaarten staan.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.09.11

Klik op de afbeelding om gratis voorbeeldkaarten te downloaden:

TriceratopsSampleCard.png

google-play-badge

nmdsvp


Space 4D+

400x400bb-25

Ook van Octagon is Space 4D+. Bekijk alle facetten van de ruimte met deze handige kaarten en loop er echt omheen. Het zonnestelsel op je handpalm? Het kan met Space 4D+.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.09.29

Klik op de afbeelding en download gratis een aantal voorbeeld kaarten:

solar-system.png

google-play-badge

nmdsvp


Octaland

400x400bb-26

De derde app van Octagon is Octaland. Kinderen maken in deze app kennis met alle bewoners van Octaland en leren op deze manier verschillende beroepen kennen.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.09.41

Klik op de afbeelding om een aantal voorbeeldkaarten te downloaden:

t-f.png

google-play-badge

nmdsvp


Rupsje Nooitgenoeg

400x400bb-27

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.11.01

Laat Rupsje Nooitgenoeg door je kamer lopen en voer hem met lekkere appels en peren en zoek een leuk speeltjes uit. Een toffe toevoeging bij het boek.

643x0w-7.jpg

nmdsvp

 


Zelf aan de slag met AR met HP Reveal

400x400bb-28

Het is natuurlijk prachtige technologie, maar wil je er zelf mee aan de slag is dat wel even iets anders. Het liefst ben ik creatief bezig met technologie in combinatie met echte materialen. Dat kan nu eenvoudig met HP Reveal.

 

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.12.20

google-play-badge

nmdsvp

Leerzame App van de dag

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.