| | |

Meester Sander leest voor uit de lievelingsboeken van Leesvriendje Sam

Yes! Super leuk en goed nieuws. In een nieuwe educatieve videoserie lees ik de leukste kinderboeken voor. Voorlezen op YouTube mag meestal niet wegens de schending van auteursrechten. Maar ik heb nu een toffe samenwerking met Leesvriendje Sam en zijn lievelingsboeken mag ik voorlezen in interactieve video’s. In deze blog vertel ik je alles over deze toffe samenwerking.

In deze video maak je kennis met Voorleesvriendje Sam

Leesvriendje Sam beleeft de spannendste avonturen tijdens het lezen. Hij gaat op ontdekkingsreis en leert van alles over de wereld om hem heen! Ga je met hem mee? Sam weet de weg en laat je de allerleukste kinderboeken zien. Bekijk hier de website van Sam.

Leuk en leerzaam voor thuis en in de klas

De video’s zijn interactief en leerzaam. Ik spreek de kinderen rechtstreeks aan om mee te doen en te reageren. In de eerste video spelen Sam en ik een spelletje met boeken. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. De boekenkast van Sam staat centraal in deze video. In de twee andere video’s lees ik voor uit een boek. In het boek Ontdek de boerderij leren kinderen van alles over de boerderij. En het bijzondere is dat je in dit boek met water mag spelen. Natuurlijk doen wij dit ook in de video.

In de derde video lees ik voor uit Hoe voel je je, kleine tijger?. In deze video leren kinderen alles over gevoelens en welke gezichtsuitdrukking hierbij hoort. Ook moeten de kinderen actief bewegen om de juiste ogen tevoorschijn te halen.

Sams leeswijzer

Hoe kies je nou het allerleukste boek? Sam helpt je graag! Met zijn leeswijzer zie je meteen welk boek het best bij je past. Klik hier om de leeswijzer van Sam te bekijken.

Ontdek de Boerderij met leesvriendje Sam

Voor kinderen is het fantastisch om dit ook zelf te ervaren. Je kunt het boek elke keer opnieuw kleuren. Even laten drogen en je kunt weer opnieuw beginnen.

Een boek over gevoelens: Hoe voel je je, kleine tijger?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.