|

Het beste digibord voor in de klas – Eerste indruk Prowise Touchscreen Ten

Al jaren gebruik ik een Prowise Touchscreen in de klas. Door de goede kwaliteit en service wil ik geen ander bord meer. Afgelopen week heb ik het nieuwste digibord van Prowise mogen bekijken en in deze blog lees je alles over mijn eerste indruk en waarom ik dit het beste digibord vind. 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Prowise.

In deze video test ik het digibord in de Prowise Studio

Op uitnodiging van Prowise mocht ik langskomen in Budel. Sinds een jaar hebben zij daar een prachtige studio en daar mag ik het nieuwste digibord komen bekijken met de naam Prowise Touchscreen Ten. Jesper van Prowise heeft mij al vol trots laten weten dat zij verschillende design prijzen hebben gewonnen voor dit bord. Super tof voor Prowise, maar mijn hart gaat vooral sneller kloppen van een goed bord voor in de klas. Dus dat ga ik bekijken.

Schrijfervaring

Het lijkt wel alsof de inkt uit mijn pen vloeit. Als eerste moet ik de schrijfervaring van het bord uitproberen. Ik ben onder de indruk. Het bord reageert super snel en de schrijfervaring is weer een stuk beter geworden. Je kunt de pen aan twee kanten gebruiken en zo snel wisselen tussen functies. Schrijven met de dunne punt en gummen met de achterkant of je vuist. Dit werkt echt perfect. 

Veiligheid

Doordat de hardware en software door Prowise is gemaakt kunnen zij een veilige online omgeving garanderen. Dit is natuurlijk erg prettig wanneer je met leerlinggegevens werkt of de camera en microfoons aan hebt in je klas. Onafhankelijke testen laten ook zien dat Prowise een marktleider is op dit gebied. Daarnaast is de Prowise App Store super veilig, want er staan alleen educatieve apps in die door Prowise zijn goedgekeurd. 

Fysiek en online lesgeven met de MOVE-camera

De camera bovenop dit bord maakt het compleet. Je kent de MOVE-camera van de toffe bewegend leren spellen. In deze video zie je hoe Prowise MOVE werkt: https://youtu.be/CQisVhdZiBg Maar de camera is ook super handig voor het geven van online lessen aan de klas of een aantal leerlingen die thuis zijn. Het Prowise Touchscreen Ten heeft daarnaast ook nog extra microfoons gekregen, zodat je goed te horen bent.

USB-C is de toekomst 

De innovatie waar mijn mond van open viel kwam ik tegen aan de voorkant van het touchscreen. Linksonder het scherm vind je een aantal poorten. Zo kun je eenvoudig een USB-stick aansluiten als een leerling een presentatie geeft. Maar ook een laptop of tablet kan je eenvoudig verbinden. Dat kan nu ook met USB-C. Met een kabel kan je nu een laptop aansluiten. Deze kabel voorziet de laptop van stroom, zorgt ervoor dat het beeld te zien is en zelfs de touch functie werkt door het aansluiten van deze ene USB-C kabel. Dit is echt fantastisch. In deze video bovenaan de blog test ik het uit. 

Koop jij een digibord, dan plant Prowise een boom 

Prowise geeft daarnaast aan dat ze bezig zijn met duurzaamheid. Zo maakt het bedrijf krachtige producten die weinig stroom verbruiken, creëert het goede werkomstandigheden in de fabriek, en denkt het op voorhand na over de toekomstige afvoer van de producten.En omdat extra kracht bij te zetten planten ze voor ieder digibord dat ze verkopen een boom. Een mooi gebaar. 

Prowise Touchscreen Ten is het digibord van de toekomst 

Nu ik met eigen ogen het nieuwe touchscreen van Prowise heb kunnen bekijken kan ik maar een ding zeggen: Dit is het beste digibord dat ik tot nu toe gezien heb. Een prachtig scherm met unieke mogelijkheden voor bewegend leren, online en fysiek lesgeven en super veilig. 

Meer informatie over het Prowise Touchscreen Ten? Klik hier voor de website van Prowise.

Gratis e-learning: Gebruik je digibord als een pro

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wil jij het digitale schoolbord zo goed mogelijk inzetten? En ben je benieuwd welke software je daarvoor kunt gebruiken? In mijn nieuwe e-learning leer ik je alles over de beamer of touchscreen in je klas en laat je zien hoe jij deze optimaal kunt gebruiken. Ik ben erg blij met deze nieuwe cursus. De e-learning is tot stand gekomen in samenwerking met Prowise.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor de e-learning

Voor wie is de e-learning gemaakt?

De E-learning is gemaakt voor professionals die werken met een digitaal schoolbord in de klas. Van peuters tot groep 8 komen er tips voorbij waar jij direct mee aan de slag kunt. Alle tools die voorbij komen zijn gratis te gebruiken en kun jij dus ook direct uitproberen. 

Wat ga ik je leren tijdens de e-learning? 

Bijna elke klas in Nederland heeft een digitaal schoolbord, steeds vaker een touchscreen. Leuk zo’n scherm in je klas, maar wat kan je er allemaal mee? In deze cursus leer je welke tools jij kunt inzetten en ga je aan de slag met belangrijke basisvaardigheden. Zo ga je straks te werk als een pro tijdens je lessen. 

Onder andere de volgende leerdoelen komen tijdens de E-learning aan bod: 

  • Basisfuncties van digibordsoftware leren kennen 
  • Lessen opslaan, delen en kant-en-klare lessen zoeken
  • 300+ educatieve tools vinden, aanpassen en combineren
  • 3D-modellen, video’s, afbeeldingen, geluiden en achtergronden gebruiken
  • Spelenderwijs leren in je lesaanbod opnemen
  • Interactie tussen devices en het touchscreen creëren 
  • Op een speelse manier de aanwezige kennis testen
  • Leerlingen hun gemaakte werk op het touchscreen laten ‘streamen’
  • Digitaal aantekeningen maken en over bestaande websites schrijven

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.