|

De Acer Chromebook Tab 10 beheren met het COOL platform van Cloudwise

Als school wil je vooral bezig zijn met het onderwijs, niet met lastige ICT zaken. Je wilt ieder kind de beste mogelijkheden geven. ICT wordt steeds belangrijker in de klas. Daardoor komen er steeds meer en meer apparaten de school binnen. In deze blog leg ik samen met Bastiaan van Cloudwise uit waarom Cloudwise het COOL leerplatform heeft gemaakt en welke voordelen het werken met Chromebooks heeft in de klas en voor jou als leerkracht.

Bekijk hier de uitleg over COOL van Cloudwise:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat is het COOL leerplatform?

COOL staat voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform. Het is één plek waar leerlingen hun digitale lesmateriaal kunnen vinden en makkelijk naar applicaties van uitgeverijen kunnen gaan. COOL kan in principe op ieder apparaat gebruikt worden, het platform is namelijk webbased. Door de koppeling met Google for Education zijn alle gebruikers van COOL super eenvoudig te beheren.

printscreen-cool-portaal.png

Het streven van Cloudwise is dat leerkrachten en leerlingen alles kunnen doen binnen 3 klikken. Dit is ideaal, ook voor de minder ICT-vaardige leerkracht. Als leerkracht staat alles voor je klaar, want het leerlingvolgsysteem van jullie school wordt gekoppeld aan COOL. Elke leerling of leerkracht logt 1 keer in met zijn Google account en komt gelijk op de juiste plek uit.

Schermafbeelding 2018-08-22 om 14.57.01.png

Als je inlogt bij COOL ben je gelijk aangemeld bij Basispoort, Gynzy en Kennisnet. Zelfs de jongste leerlingen kunnen veilig inloggen; zij hebben namelijk een plaatjeslogin. Kinderen onthouden hun klas, hun naam en 1, 2 of 3 plaatjes. De leerkracht beheert de plaatjeslogins van de klas. Vanuit het COOL platform kun je meekijken op de Chromebooks van je leerlingen. De toetsmodus is erg handig om de leerlingen gefocust te houden. Wil je echt de aandacht van de leerlingen? Vergrendel dan de Chromebook van de leerling op afstand. Nog mooier is het dat Google Classroom helemaal geïntegreerd is in het COOL platform.  In Google Classroom zet je als leerkracht eenvoudig digitale opdrachten klaar, geef je direct feedback, kun je cijfers toekennen en de voortgang van de leerling bekijken.

Wil je gelijk meer weten over COOL? Vraag dan een gratis demo aan! Ga daarvoor naar: https://cloudwise.nl/vraag-een-demo-aan

 

Download: Een Chromebook gebruiken in de onderbouw

Wil je meer weten over COOL? Download dan gratis ‘Aan de slag met Chromebooks in de onderbouw’. In deze 25 pagina’s tellende download vind je ook een hoofdstuk over COOL.

Foto Aan de slag met Chromebooks in de onderbouw.png


Actiebundels Acer Chromebook Tab 10

Cloudwise heeft op dit moment een toffe actie lopen met de Acer Chromebook Tab 10. De tablet kan in een bundel van 5 of 10 stuks inclusief hoes met een mooie korting worden aangeschaft.

Klik hier voor de bundel van 5 tablets inclusief hoes:

tab-10-bundel-5-stuks kopie

Klik hier voor de bundel van 10 tablets inclusief hoes
10stuks-bundel kopie


De blog, video en download zijn tot stand gekomen in samenwerking met Cloudwise. 


 

uitgelichte afbeelding blog 1

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.