|

Unboxing Acer Chromebook Tab 10 – Cloudwise

Leerkrachten vragen vaak aan mij hoe je het beste Chromebooks in kunt zetten in de onderbouw. Daar zag ik zelf weinig mogelijkheden voor, totdat ik de Acer Chromebook Tab 10 in mijn handen kreeg. Cloudwise nodigde mij uit om langs te komen op kantoor en daar heb ik samen met Bastiaan de Acer Chromebook Tab 10 uitgepakt. Wij laten in deze video zien wat deze tablet zo bijzonder maakt en waarom deze zo geschikt is voor de onderbouw.

Bekijk hier de unboxing video van de Acer Chromebook Tab 10 bij Cloudwise:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Allereerste Chromebook Tablet

Chromebooks worden steeds populairder. Dat is ook logisch, want het zijn super snelle apparaten die betaalbaar zijn en het altijd doen. Dit zijn grote voordelen en komen natuurlijk goed van pas wanneer je op school met meerdere devices tegelijk werkt. De Chromebook laptops zijn prachtig om mee te werken in de bovenbouw, maar in de onderbouw niet erg handig. Jonge leerlingen maken namelijk vaak nog geen gebruik van het toetsenbord.

Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Acer heeft in de zomer van 2018 de Acer Chromebook Tab 10 uitgebracht. De allereerste Chromebook tablet. De tablet draait op ChromeOS en is daardoor razendsnel. Een extra toevoeging is de Stylus pen en de mogelijkheid om Android applicaties te installeren vanuit de Play Store. Zo heb je het beste van twee werelden. De snelheid van een Chromebook en de keuze uit honderden apps uit de Play Store.

IMG_5609.JPG

Specificaties Acer Chromebook Tab 10

  • 9,7 inch touchscreen
  • Afmetingen: 23.83 cm x 17.22 cm x 0.99 cm
  • Resolutie achter camera: 5 megapixel
  • Resolutie voor camera: 2 megapixel
  • Stylus pen
  • Werkgeheugen: 4 GB
  • Opslag: 32 GB
  • Processor: Rockchip RK3399, 2 GHz

De Stylus pen

Op het kantoor van Cloudwise mocht ik de tablet voor het eerst bekijken en wat mij gelijk opviel was de Stylus pen. Een handige pen die je eenvoudig en snel kunt gebruiken op het scherm. Je kunt er mee op een foto tekenen, apps mee bedienen en snel een screenshot mee maken. Natuurlijk heb ik deze tablet ook in de klas uitgeprobeerd. Het is gaaf om te zien dat kinderen hun hand weer gewoon op het scherm kunnen leggen en daar bijvoorbeeld schrijfoefeningen kunnen doen zonder problemen.

IMG_3040.JPG

Een Chromebook gebruiken in de onderbouw

Om je op weg te helpen heb ik een handige download gemaakt: ‘Aan de slag met Chromebooks in de onderbouw’. Je vindt in deze download 6 hoofdstukken met daarin een uitleg over de verschillende Chromebooks, hoe je Chromebooks kunt beheren met COOL van Cloudwise, 10 lesideeën om uit te voeren in de onderbouw en websites & apps die goed werken op de Tab 10.

Foto Aan de slag met Chromebooks in de onderbouw.png


Actiebundels Acer Chromebook Tab 10

Cloudwise heeft op dit moment een toffe actie lopen met de Acer Chromebook Tab 10. De tablet kan in een bundel van 5 of 10 stuks inclusief hoes met een mooie korting worden aangeschaft.

Klik hier voor de bundel van 5 tablets inclusief hoes

 

tab-10-bundel-5-stuks kopie

Klik hier voor de bundel van 10 tablets inclusief hoes 
10stuks-bundel kopie


De blog, video en download zijn tot stand gekomen in samenwerking met Cloudwise. 


 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.