| | |

Leer alles over de winter met Meester Sander

In een nieuwe serie op mijn YouTube kanaal vind je 5 video’s rondom het thema winter. In de video’s bespreek ik woorden die horen bij het thema winter en oefenen ik samen met de kinderen de woorden in spelletjes. In deze blog zet ik ze voor je op een rij en leg ik uit wat je kunt verwachten in de video’s.

Heb je het Meester Sander abonnement? Dan kun jij de video’s zonder reclame kijken in de online omgeving.

Video als tussendoortje

De video’s zijn prima geschikt als tussendoortje. Gebruik de korte video’s als leswissel, na het eten of voor het naar huis gaan. Natuurlijk zijn de video’s ook goed in te zetten voor thuisonderwijs.

#1 Woordenschat thema winter

In de eerste video bespreek ik tien verschillende foto’s over de winter en leren de kinderen de woorden die daarbij horen. Ook klap ik de woorden en tellen wij samen het aantal stukjes.

#2 Wat is dat?

In de tweede video spelen wij een spelletje met de foto’s uit de eerste video. De kinderen zien een klein stukje van een foto en moeten raden welke foto dit is.

#3 Raad de foto

In dit spel moeten de kinderen raden welke foto er achter de vakjes verstopt zit. De vakjes verdwijnen en de kinderen moeten raden.

#4 Geheugenspel

Achter welk vakje zit de foto? De kinderen moeten goed onthouden welke foto achter welk vakje zit. Een goede oefening voor het geheugen.

#5 Bewegend leren

Natuurlijk sluit ik de serie af met bewegend leren. In deze video komen de foto’s uit de eerdere video’s voorbij en moeten de kinderen de foto’s benoemen.

Vind je dit een leuke serie? Vergeet dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De beste Black Friday deals voor leerzaam speelgoed
In deze blog zet ik de beste black friday deals voor je …
Tijdelijk gratis: Sinterklaas Feest app!
Vanmiddag ontving ik dit persbericht en dit moet ik met jullie delen! …

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.