NIEUW: Rad van Karton voor in de klas! – Inclusief verschillende templates

Mijn wens was al langere tijd om een rad te gebruiken in de klas. Helaas was een rad lastig te vinden. Daarom heb ik samen met KarTent een rad van karton gemaakt. Handig en duurzaam, want de schijf op het rad kan je snel en eenvoudig verwisselen. In deze blog leg ik je uit wat jij kunt doen met het rad in de klas.

Klik hier om het rad direct te bhttps://shop.kartent.com/nl/rad-van-fortuin-schooleditie.htmlestellen via KarTent!

In deze video laat ik je het rad van karton zien.

Een bed van karton

KarTent maakt tenten van karton voor op festivals of voor in de achtertuin. De tenten zijn 100% recyclebaar en waterbestendig. Sinds 2020 is er ook een webshop met heel veel verschillende producten voor thuis en in de klas. Wat dacht je van een lamp, wiegje of zelfs een compleet tweepersoonsbed van karton? Ik ben fan! 

In deze video zie je het Paper bed van KarTent en BeterBed.

Al een aantal jaar gebruik ik de kartonnen stoomboot in de klas, maar er zijn nog veel meer toffe producten te vinden. Pimp je themahoek met een raket, kasteel, brandweerwagen of trein. Ook mogelijk: een glijbaan van karton of zelfs een poppenkast! De producten worden meestal gesneden uit gerecycled karton en komen gewoon via de post. Thuis zet je de producten in elkaar aan de hand van een eenvoudig handleiding. Daarna kun je het product verven, beplakken of op tekenen! 

Rad van Fortuin van ikea

De afgelopen tijd zag in heel vaak het bekende rad van Ikea voorbij komen bij collega’s. Een super mooi rad, maar op dit moment helaas niet leverbaar. Er zijn veel verschillende downloads voor beschikbaar en dat is natuurlijk heel leuk, maar als je geen rad hebt kun je de activiteiten niet uitvoeren. Daarom heb ik gevraagd of KarTent een kartonnen versie van het rad kan maken voor in de klas. 

Super stevig en eenvoudig aan te passen

Het rad van KarTent is super stevig en je kunt er lekker hard aan draaien. Doordat het een product van karton is, kun je de schijf en de rest van het rad eenvoudig aanpassen. Zo kun je alles schilderen of beplakken met papier. Ook kun je extra schijven zelf maken. Pak een kartonnen doos en trek het rad over. Snij of knip het uit en je hebt een extra schijf. Hier kun jij dan weer dingen op tekenen, schrijven of plakken.

Tips en ideeën

Alle spelletjes die online te vinden zijn voor het IKEA rad kun je ook gebruiken op dit rad. Het rad is even groot, maar het grote voordeel is dat je verschillende schijven kunt maken en ze eenvoudig te verwisselen zijn. Hieronder zet ik een aantal ideeën op een rij om het rad in te zetten in de klas:

Beplakken met Whiteboard folie!
– Op Instagram reageerde gelijk een enthousiaste meester @Ronald_berghuis met de volgende tekst: ‘Misschien een versie met Whiteboardfolie, dan is het opnieuw te gebruiken.’ En dat ben ik natuurlijk helemaal met hem eens. Ik ga dat de komende week ook direct zelf proberen! En ook voorleggen aan KarTent:)

Klassenmanagement:
– Schrijf alle namen van de kinderen op het rad. Stel een vraag, draai aan het rad en kijk welke kind een antwoord mag geven.
– Gebruik het rad bij verjaardagen. Schrijf er een leuke opdracht op of verschillende liedjes. Het kind dat jarig is mag aan het rad draaien.

Leerzame spelletjes:
– Gebruik het rad als dobbelsteen. Schrijf op de schijf de cijfers van 1 t/m 6 of verder. De kinderen draaien aan het rad en mogen nu dit aantal stappen doen op het spelbord.
– Schrijf letters op het rad en laat de kinderen woorden bedenken bij deze letter.
– Speel bingo/lotto. Schrijf cijfers/vormen/letters op het rad. De kinderen krijgen een kaart met 6 vakjes. Ze mogen hier cijfers/vormen/letters opschrijven die op het rad staan. Draai aan het rad. Welk kind heeft als eerste de kaart helemaal vol? Die heeft gewonnen.

Bewegend leren:
– Laat de schijf bepalen welk spelletje de kinderen moeten doen. Schrijf op de schijf een aantal namen van bewegend leren spelletjes en laat elk groepje aan het rad draaien. Klaar met het spel? Nog een keer draaien!
– Teken verschillende vormen op het rad en laat de kinderen draaien. Nu moeten ze zo snel mogelijk een voorwerp zoeken met deze vorm. Gevonden? Terugkomen naar het rad en vertellen aan de andere kinderen wat je hebt gevonden.
– Schrijf bewegingen op het rad. Tijdens de les kun je dan opeens aan het rad draaien. Alle kinderen moeten nu deze beweging doen. Leuk als afwisseling.

Op Pinterest heb ik een bord vol met ideeën verzameld! Volg mijn account op Pinterest voor meer inspiratie.

Templates voor op het rad

Bestel je het rad via KarTent, dan ontvang je een download met 6 templates erbij. De templates kun je gebruiken om een verschillend aantal vakken op het rad weer te geven. Zo kun je eenvoudig en snel een mooi rad maken. Je vult de vakken in door er in te schijven over er iets in te plakken.

Binnenkort ga ik zelf ook spellen maken voor het rad! Uiteraard zal ik dit delen via een blog en kun je de spellen direct gratis downloaden in het meester Sander abonnement!

Het rad van fortuin voor in de klas bestel je eenvoudig via de webshop van KarTent:

https://shop.kartent.com/nl/rad-van-fortuin-schooleditie.html

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.