|

Skrappify – Een combinatie van een fysiek en digitaal plakboek met eindeloze mogelijkheden

De makers van de Magik Play Starterkit hebben iets nieuws: Skrappify. Een magisch plakboek. Iedere pagina van dit boek is gelinkt aan een uniek digitaal design die je zelf ontwerpt op je tablet met video’s, foto’s, smileys en stickers. Dit is zo waanzinnig en gaat zoveel verder dan ik eerder heb gezien. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Maar omdat het in woorden heel lastig uit te leggen is heb ik er eerst een video over gemaakt: 

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat zit er in de doos? 

In de doos vind je een wit leeg boek, 4 whiteboard stiften, vellen met stickers en een korte handleiding. Het boek kan je openklappen en gebruiken als standaard voor je iPad. 

Skrappify App

Met de app laat je het boek tot leven komen. De eerste keer kalibreer je het boek met je device. Daarna kun je gelijk aan de slag. In de app kun je verschillende dingen toevoegen aan een pagina zoals: een foto/video, achtergrond, tekst, smileys. Het lege boek ligt voor de tablet en daarop ga je verder met creëren. Plak foto’s, teken of schrijf een herinnering. Het is net als een echt plakboek. Het is leeg en jij moet het vullen. Je kunt dus een Skrappify boek maken over een vakantie of een bijzondere gebeurtenis. Het magische is dat zodra je de bladzijde omslaat de tablet onthoudt wat je gemaakt hebt.   

Hoe herkent de tablet de bladzijde van het boek? 

Het boek is dik en is glad, zodat je er steeds opnieuw op kunt schrijven. Dit is erg handig als je het vaker wilt gebruiken. De bladzijden zijn erg dik en daarin zit de truc. De tablet detecteert welke bladzijde is opengeslagen door middel van magneten in het boek. Dit werkt bij mij elke keer prima. 

Skrappify in de kleuterklas 

Dit boek inzetten in de klas lijkt mij fantastisch. Het is een mooie combinatie tussen de echte en de digitale wereld. Daarom heb ik bedacht om er een letter en cijferboek van te gaan maken, ook lijkt het mij tof om er een digitaal themaboek van te maken. 

Het grote letter en cijferboek

In de schrijf en leeshoek is het vaak zo dat kinderen heel graaf letters en cijfers willen maken. Met dit boek kan dit op een hele toffe manier. Bij elke bladzijde maak ik een korte instructie van de te schrijven letter of cijfer. Eerst heb ik dus het digitale gedeelte gevuld voor de kinderen.  De kinderen kunnen daarna zelfstandig met het boek aan de slag. Elke keer als ze de bladzijde omslaan krijgen ze een andere instructie te zien en schrijven de letters en cijfers na. 

Themaboek 

Je kunt er ook voor kiezen om samen met de klas een themaboek te maken. Je plaats dit boek met tablet op de thematafel en vult dit samen met de kinderen met foto’s, video’s, tekenen en knutsels. Je werkt dan natuurlijk aan de woordenschat. De woorden die belangrijk zijn binnen het thema kunnen ook terugkomen in dit boek. Je kunt ook onderzoeksvragen bedenken met de kinderen en deze samen onderzoeken en beantwoorden. Tijdens de speelwerkles kunnen kinderen dan het boek rustig bekijken en alles zien wat je al gedaan hebt. Ook is het leuk voor ouders om hier door heen te bladeren. 

Conclusie 

Dit plakboek is echt een aanrader voor iedere creatieveling. Je hebt opeens eindeloze mogelijkheden om een ontzettend gaaf plakboek te maken. Je kunt eenvoudig video’s toevoegen aan een plakboek. Hierdoor komt het echt tot leven. De kracht is ook gelijk de zwakte. Doordat het zo open is moet je wel goed weten wat je gaat maken. Zelf merk ik dat ik dat nog best lastig vind.  

Skrappify kun je eenvoudig aanschaffen via de website van Magik Bee. 

Skrappify werkt met de volgende tablets: 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.