|

Programmeren met Osmo Coding op de iPad: Awbie + Jam = Duo

Programmeren is een belangrijk onderdeel aan het worden op de basisschool. Steeds meer scholen willen ermee aan de slag. In deze blog laat ik je zien hoe jij de kinderen kunt leren programmeren met de codingsets van Osmo in samenwerking met een iPad.

Bekijk hier de video over Osmo Coding:

Klik hier om je abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer! 

Wat is de Osmo?

Osmo-Genius-Kit-1.jpg

De Osmo basisset bestaat uit een houder voor de iPad plus een spiegeltje die je op de iPad kunt plaatsen. De Osmo werkt met de iPad 2 of hoger. Helaas is de iPad pro te groot voor de Osmo. Er is tevens een houder beschikbaar voor iPhones.

Door het spiegeltjes op de iPad te plaatsen kan de iPad registeren wat er voor het device gebeurt. Wanneer je de speciale materialen van Osmo aanschaft kan je op dat moment voor het apparaat spelen. De iPad geeft de opdrachten en het kind voert ze in het echt uit.

Er zijn op dit moment verschillende sets verkrijgbaar:

Osmo Coding Awbie

Coding-3

Wat heb je nodig?

  • Osmo basisset
  • Osmo Coding Awbie
  • iPad

Voor welke doelgroep?
Osmo coding is al te gebruiken vanaf de kleuterklas. Kinderen die nog niet eerder hebben geprogrammeerd kunnen ook in de bovenbouw hiermee aan de slag.

Mijn mening
Osmo Coding is een prachtige start voor het leren programmeren. Kinderen worden stap voor stap meegenomen in het verhaal van Awbie en moeten hem de juiste wegwijzen. Hoe beter je dit doet hoe meer aardbeien en punten je kunt verdienen.

De speler wordt ook aangemoedigd om de code zo kort als mogelijk te maken en fouten mogen gelijk worden opgelost.

Klik hier om deze set te bestellen.

available-in-app-store

Osmo Coding Jam

9200000079252246

Wat heb je nodig?

  • Osmo basisset
  • Osmo Coding Awbie
  • iPad

Voor welke doelgroep?
Voor kinderen die gek zijn op muziek en al enige kennis hebben van het programmeren met pijlen.

Mijn mening
Een prachtige combinatie. Programmeren en muziek zijn allebei creative vakken. Ja, ook programmeren zie ik als een creatief vak. Je kunt namelijk al je creativiteit kwijt in programmeren. Dit is dus zeker een uitdaging. De combinatie met muziek maakt het nog leuk. Bekijk in deze video hoe Kingsley aan de slag gaat met deze set.

Klik hier om deze set te bestellen.

available-in-app-store

Osmo Coding Duo

maxresdefault.jpg

Wat heb je nodig?

  • Osmo Basisset
  • Osmo Coding Awbie + Osmo Coding Jam + Osmo Coding Duo
  • iPad

Voor welke doelgroep?

Voor kinderen die al kennis hebben gemaakt met een van de andere sets van Osmo Coding. Op de website staat 7 jaar en ouder, maar kleuters uit mijn klas kunnen dit ook prima spelen.

Mijn mening

Osmo Coding duo is de ideale set om samen te gaan programmeren. Kinderen hebben allebei hun eigen speler: Awbie of Mo en kunnen deze programmeren. De kinderen moeten de professor helpen om zijn dieren terug te vinden. Tijdens dit avontuur lossen kinderen allemaal verschillende problemen op.

Deze uitbreiding is echt een aanrader als je de andere sets al hebt. Je krijgt een compleet nieuw avontuur die je samen kunt spelen. Het is vooral tof dat iedere speler zijn eigen code neerlegt. Hierdoor ontstaat er minder snel ruzie en blijft het spel langer leuk.

Klik hier om deze set te bestellen.

available-in-app-store

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.