|

Grote windows 10 tablet in de kleuterklas – Review Prowise All-in-one Touch PC

 

IMG_8200 2

Steeds vaker vind je tablets terug in de kleuterklas. De bekendste tablets draaien op iOS van de Apple iPad of op Android van Google en worden ook thuis gebruikt. Prowise heeft een All-in-one Windows PC gemaakt voor in de klas die prima kan doorgaan als grote tablet. Door het 21 inch touchscreen kunnen kinderen er makkelijk op werken en qua power kan hij ook prima door als leerkracht pc. In deze blog lees je mijn ervaringen met deze grote tablet.

Bekijk hier mijn videoreview:

Voor je aan de slag kan gaan met deze grote tablet wil ik je aanraden om hem te updaten naar Windows 10. Deze versie is veel beter geschikt voor touchscreens en maakt van deze tablet een werkbaar apparaat. Trek er wel een dag voor uit, want snel updaten is er helaas niet bij.

Schermafbeelding 2017-09-12 om 13.37.47

Prowise Presenter
Naast de hardware levert Prowise ook software bij zijn apparaten. Met de Prowise Presenter heb je een Digibord omgeving die je heel goed kan gebruiken in de klas. Er zitten verschillende tools in om de leerstof uit te leggen en er is een koppeling mogelijk met tablets in de klas via ProConnect. Er zijn twee verschillende versies. Een gratis versie en een betaalde. Wanneer je in bezit met van de betaalde versie kun je eenvoudig lessen delen met je collega’s en gebruik maken van de touchtafels voor Windows. (Download hiervoor de Windows versie van de prowise presenter)

Schermafbeelding 2017-09-12 om 13.37.10

Touchtafels
De touchtafels zijn een toegevoegde waarde voor deze grote tablet. Leg de tablet plat neer op een tafel en laat meerdere kinderen eromheen bewegen. Via een eenvoudig menu kom je bij alle leerzame spelletjes die oplopen in moeilijkheid. Voor de kleuters zijn er zeker een paar toppers bij. Bijvoorbeeld het treinenspel. Zet de lieveheersbeestjes met het juiste aantal stippen op de juiste wagon. Het spel is zo leuk, omdat de treintjes rond rijden en de kinderen hier heel fanatiek van worden. Zo zijn er ook andere letter en cijferspelletjes en elk spel heeft het uitgangspunt dat het vanaf elke kant gespeeld kan worden.

Schermafbeelding 2017-09-12 om 13.37.34

Apps en software
De tablet werkt dus het beste met Windows 10. Helaas is de Windows store niet zo gevuld met apps als de Play en App store. Toch is er heel wat mogelijk met deze grote tablet.

TinyTap
De online omgeving van TinyTap werkt ook prima op deze grote tablet. Ga naar www.tinytap.it en zoek op het thema waar jij mee werkt. Zelf heb ik ook al een heleboel spellen gemaakt. Deze vind je hier: https://www.tinytap.it/community/profile/Sandergordijn/

Digibordonderbouw – Powerpoint
Installeer powerpoint en speel de digibordlessen van www.digibordonderbouw.nl Voor elk thema is er wel een les gemaakt.

Kleuterspel.be
Een kleutervriendelijke omgeving met super leuke spelletjes. Onder andere het Bongobos seizoenen. Dit spel kun je in de browser spelen via http://www.kleuterspel.be

Klanklessen
Juf Marije en juf Sanne hebben verschillende klaslessen gemaakt in Powerpoint. Deze zijn ook prima in te zetten op zo’n grote tablet. De lessen zijn gratis te downloaden in de winkel van de Kleuteruniversiteit. https://www.kleuteruniversiteit.nl/winkel/?filter_lesdoel=klanken&filter_lestype=digibordles-2

Bekijk hier nog meer apps voor Windows:

IMG_4035IMG_4036

Digikeuzebord
Op mijn school werken wij met het digikeuzebord. Tijdens de speelwerkles kunnen de kinderen digitaal kiezen. Dit doen wij op deze grote tablet. Wil jij zien hoe dit werkt? Lees dan deze blog over het digikeuzebord: https://meestersander.nl/2017/09/05/digitaal-kiezen-in-de-kleuterklas-met-het-digikeuzebord/ 

Toetsenbord en muis
Sluit een toetsenbord en muis aan op deze tablet en naschooltijd kan hij doorgaan als leerkracht pc. Je hebt dan een complete desktop waarop je alle standaard programma’s kunt draaien die jij nodig hebt als leerkracht. Het is tevens een mooi groot scherm, waardoor je eenvoudige meerdere schermen naast elkaar open kunt hebben.

Accu
De tablet is voorzien van een accu, maar verwacht hier geen wonderen van. De accu zal een paar uur meegaan, maar door het grote scherm zal dit veel minder lang zijn dan je gewend bent van een tablet. Ik heb dit niet als vervelend ervaren, maar je moet er wel rekening mee houden bij het inzetten van de tablet. Zorg voor een stopcontact in de buurt.

Conclusie

Wij gebruiken de grote tablet vooral voor het digikeuzebord. Dit werkt echt fantastisch Meestal hebben wij de tablet aan de netstroom. Wanneer je echt zelfstandig wilt werken, zal je wel goed moeten opletten dat je de tablet steeds even aan de kabel doet. De tablet is ook een aanrader voor in de kleine kring. Je kunt eenvoudig met een klein groepje een spelletjes doen. Ik ben vooral groot fan van de touchtafels. Hiervan mogen ervan mij nog veel meer komen!

Meer informatie over de PC vind je op: https://www.prowise.com/nl/personal-devices/all-in-one-pc/

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.