| | |

Review: Prowise All-in-One PC – De ideale computer en tablet in één voor in de klas

Eindelijk is hij er: de nieuwe Prowise All-in-One PC. Een prachtig en krachtig apparaat voor in de klas. Het feit dat het een computer en tablet in één is, maakt het uitermate geschikt voor elke situatie in de klas en daarbuiten. De afgelopen twee maanden heb ik gewerkt met dit apparaat en in deze review vertel ik je er alles over. 

In deze video laat ik je de nieuwe Prowise All-in-One zien:

Deze blog en video is tot stand gekomen in samenwerking met Prowise.

Mijn ervaringen

Ik heb de Prowise All-in-One PC de afgelopen twee maanden gebruikt in ons OntdekPunt en ik moet zeggen dat het een geweldig apparaat is. Door het handzame formaat is het eenvoudig overal in te zetten: ik kan instructies geven in de pc-modus, leerlingen in groepjes laten werken in de tablet-stand en iemand zelfstandig opdrachten laten uitvoeren in een rustige hoek van het lokaal. Dit is geen verrassing voor mij, want in 2017 las je op mijn blog al een review over de vorige versie van het apparaat. Maar in de wereld van technologie is 5 jaar een eeuw en ik kan dan ook eerlijk zeggen: de nieuwe versie is zoveel beter! 

Een krachtig apparaat

Wat er veranderd is? De basis is hetzelfde gebleven, maar alles werkt zoveel beter. De Prowise All-in-One PC is een alleskunner en heeft gewoon alles wat je nodig hebt in één device, inclusief een 10-punts touchscreen, 13 megapixel camera, twee 4-Watt speakers, microfoon array en batterijduur tot zes uur. Het apparaat draait op Windows 11 en Office 365, waarmee je eenvoudig toegang hebt tot programma’s als Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Teams. Ook is er een anti-bacteriële speaker cover, wat een fijne bijkomstigheid is in deze tijden. Het uiterlijk was even wennen, maar ik vind het nu erg mooi met de stijlvolle witte achterkant en de blauwe randen. 

Een 21inch tablet

Ook Windows heeft een enorme upgrade gekregen. Het is nu ideaal om te gebruiken met een touchscreen. Het touchscreen voelt erg fijn aan en Windows 11 reageert snel. Net als de grote digiborden van Prowise reageert het scherm direct op je aanrakingen. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige bediening met je vingers. Ook heeft het scherm een matte afwerking, waardoor er weinig weerspiegelingen van licht in te zien zijn. Normaal hebben tablets maar 1 of 2 poorten, maar deze tablet lijkt meer op een computer. Je kunt het scherm aansluiten op een groter scherm via HDMI, 4 USB 3.0 aansluitingen voor bijvoorbeeld een muis of toetsenbord en 2 USB C/Thunderbolt 4 poorten voor het opladen en supersnel overzetten van bestanden en meer.

Hoe kun je dit apparaat gebruiken? 

Met behulp van de online software is het gebruik van deze grote tablet in de klas nu ontzettend snel en gemakkelijk geworden. Prowise Presenter maakt optimaal gebruik van het scherm en de multi-touch-functionaliteit biedt de mogelijkheid om met meerdere vingers tegelijkertijd het scherm te bedienen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de touchtafeltools.

Het scherm kan tevens gebruikt worden om kleine groepjes kinderen les te geven, zonder dat de hele klas hoeft mee te kijken. Het scherm is ook geschikt om te fungeren als digitaal kiesbord met behulp van Digikeuzebord of Smart Symbols. Daarnaast kan het scherm worden gebruikt om interactieve schoolplaten van Schooltv te tonen of om software te gebruiken die bij de methode hoort.

Conclusie: aanrader voor in de klas

Als school is het van belang om te investeren in technologie in de klas. De Prowise All-in-One PC is een geweldig apparaat om in te zetten in het onderwijs en kan veel meerwaarde bieden voor de kinderen. Het is een krachtig, veelzijdig en handzaam apparaat. Je kunt het apparaat de hele dag door inzetten. Door het gebruik van online software is het gebruik van deze grote tablet in de klas nu ontzettend snel en gemakkelijk geworden. Ik raad dan ook zeker aan om te overwegen om deze Prowise All-in-One PC aan te schaffen voor gebruik in de klas

Wil je meer weten? Check de website van Prowise: https://www.prowise.com/nl/personal-devices/prowise-all-in-one-pc/ 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.