Nieuw in iOS 11 voor de iPad: deze nieuwe mogelijkheden moet je kennen als je voor de klas staat!

Op 12 september komt iOS 11 uit. Vooral voor de iPad betekent dit een grote update. In deze blog laat ik je de nieuwste mogelijkheden zien die je goed kunt gebruiken als leerkracht.

Bekijk in deze video alle nieuwe mogelijkheden:

QR code scannen

QR codes zijn heel handig om te gebruiken in de klas. Kinderen komen snel en veilig op de juiste plek op het internet terecht. Eerder had je hier een aparte app voor nodig. Vanaf nu kan je een QR code gewoon scannen met de camera app. Deze zal de QR code herkennen en een pop up scherm tonen. Klik op de pop up en je gaat direct naar de link.

Screenshot bewerken

Maak een screenshot van je scherm en bewerk hem direct. Heel handig zodat je snel iets kunt aangeven. Kinderen kunnen op deze manier ook antwoorden opschrijven op het een screenshot of opmerkingen plaatsen.

Schermopname

Neem snel een instructie op voor een app. Met de schermopname functie film je wat je doet op de iPad. Wil je de kinderen iets uitleggen over een app: klik op de knop en je kunt het zo met ze delen. Ik heb het bovenstaande filmpje ook zo gemaakt. Ik heb wel het geluid apart toegevoegd via iMovie.

Notitie app: lijn papier en scannen
De notitie app wordt steeds meer een echte tekstverwerker. Je kunt nu lijnen en ruitjespapier toevoegen als achtergrond. Ook kun je snel en eenvoudig een scan toevoegen van bijvoorbeeld een boek.

Nieuw Dock
De grootste visuele verandering is het Dock onderin het scherm. Dit Dock maakt van de iPad nog meer een computer. Swipe hem omhoog vanuit elke app en sleep apps zo naast elkaar. Aan de linkerkant kun je zelf apps toevoegen. Rechts vind je de meest recent gebruikte apps.

Multitasking
Zet twee apps naast elkaar en sleep tekst en foto’s zo van de ene naar de andere app. Een eenvoudige functie die eerder nog niet mogelijk was. Het werkt op dit moment vooral goed bij de apps van Apple zelf. Ontwikkelaars zijn bezig om dit ook in hun eigen apps te bouwen.

img_0289.png

Nieuw toetsenbord
Typen op de iPad is en blijft een speciale gave. Maar het wordt nu wel iets makkelijker doordat je eenvoudig kunt swipen over de toetsen voor een speciaal teken. Heel handig en vooral snel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.