Met Eurowijsheidjes leer je alles over geld – Week van het Geld met Eurowijs

Wat een tof resultaat. Met trots mag ik jullie de Eurowijsheidjes laten zien. Dit zijn korte video’s die jij in de klas kan gebruiken om kinderen alles te leren over geld. In een veilige setting hebben wij deze video’s opgenomen bij De Volksbank. Eurowijs bestaat 7,5 jaar en daarom zijn deze toffe video’s gemaakt. Met de gratis lessen van Eurowijs kun je als leerkracht de kinderen alles leren over geld.

Deze blog en de video’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met Eurowijs!

In deze video leg ik uit wat de Eurowijsheidjes zijn

Met de Eurowijsheidjes voegt Eurowijs 21 nieuwe video’s toe aan het lesmateriaal. Bankdirecteuren, Naomi van As, Everon Hooi en ik beantwoorden vragen over geld. Deze eurowijsheidjes komen ook terug in het lesmateriaal.

Het lesmateriaal van Eurowijs is er voor alle groepen van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Elk schooljaar opnieuw kunnen leerkrachten het lesmateriaal gratis bestellen op de website van Eurowijs. De les is opgebouwd uit drie filmpjes over uiteenlopende onderwerpen waarover de leerkracht met de leerlingen in gesprek gaat. Daarnaast maken de leerlingen verschillende opdrachten en wordt de les afgesloten met de Eurowijsheidjes. Wil een leerkracht nog meer aandacht voor geld in de klas, dan zijn er nog extra gratis downloads beschikbaar (ook leuk voor thuis!). 

De video’s waar ik in voorkom zijn gericht op de onderbouw. Mijn favoriet is natuurlijk de video waar ik een spaarvarken kapot sla. Ik weet zeker dat jullie kinderen daar ook enorm van kunnen genieten. Daarnaast heb ik zelf ook nog een bewegend leren video gemaakt voor de week van geld.

Bewegend leren Geld tellen voor de onderbouw

Wat is meer waard? Een briefje van 5 of 5 munten van 1 euro?

Hoe zag een spaarvarken er vroeger uit?

Welke munt is groter: 50 cent of 1 euro?

Nog veel meer video’s en lesmateriaal

Zoals je ziet zijn er nog veel meer toffe video’s gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om ze allemaal te bekijken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.