Gi-Ga-leuke spaaractie voor basisscholen

Red een Kind heeft dit jaar weer een hele leuke spaaractie om samen met de school of klas te sparen voor kinderen in armoede. Voor de derde keer op een rij organiseert Red een Kind de actie, waarin leerlingen hier in Nederland geld sparen voor kinderen in armoede in Afrika en India! Ook spaar je gelijk voor nieuwe boeken voor in de schoolbieb. Super gaaf natuurlijk! In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over deze toffe actie.

Je kunt je direct aanmelden via de website van Red een Kind: www.redeenkind.nl/spaaractie.

In deze video laat ik het actiepakket zien en vertel ik je meer over de actie

Gi-ga-groen!

De actie staat het teken van het Kinderboekenweekthema in de christelijke boekhandels: Gi-ga-groen! Wat is er nu zo groen aan de actie van Red een Kind? De duurzame aanpak in de landen waar Red een Kind actief is staat ook in deze spaaractie centraal: Red een Kind werkt met hele dorpen samen om uit de armoede te groeien. Dit doen ze onder meer door de inwoners te leren hoe ze met de aanschaf van dieren (kippen, geiten) meer geld kunnen verdienen zodat er meer te eten is en er geld is voor onderwijs. Zo is het leven van Eliza (7 jaar) uit Malawi verbeterd door de dieren!

Kippen leggen eieren, geiten geven melk en met de mest van de dieren gaan de groenten in de moestuin beter groeien. Hoe meer groenten hoe beter natuurlijk. Zo heeft het gezin te eten én kunnen ze de rest van de oogst verkopen op de markt. Met dit geld kunnen de kinderen naar school, wat belangrijk is voor een kansrijke toekomst. Zo kunnen dieren het leven van kinderen en gezinnen in armoede verbeteren!

Wat is er zo leuk aan de spaaractie?

De spaarkaarten die de leerlingen meekrijgen bevatten de elementen van de kringloop van de natuur. De kinderen mogen na elke gespaarde euro die ze van familie, vrienden of buren vragen één kip, ei, geitenmelk, mest of een tomaat zoeken in het dorp op de spaarkaart! Heeft de leerling €25 gespaard (dit kan zowel contant als digitaal), dan is alles op de spaarkaart gevonden en mag het dorp worden uitgeknipt en opgehangen!

Het leuke van deze spaarkaarten: alle uitgeknipte dorpen passen aan elkaar door de wegen aan elkaar te leggen. Zo bouw je samen als klas of school aan een zo groot mogelijk dorp!

De leukste voordelen op een rijtje:

-Het actiepakket is kant-en-klaar: als leerkracht kun je hier dus gelijk mee aan de slag! Het pakket bevat 30 spaarkaarten, een poster om de tussenstand op te schrijven, 30 spaarenveloppen etc. Alles wat je nodig hebt! Ook is er lesmateriaal beschikbaar om de actie te introduceren in de klas en de kinderen meer te leren over kinderen die in armoede leven.

-Er zijn leuke prijzen beschikbaar! De school of klas met de meeste opbrengst per leerling wint een mooie prijs, net als de school of klas met de leukste ingestuurde foto. De hoofdprijs is een voorstelling van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd, die je niet wil missen!

-Je spaart gelijk voor nieuwe boeken voor in de eigen schoolbieb! 10% van het gespaarde bedrag mag worden besteed aan nieuwe boeken bij de christelijke boekhandel in de buurt.

Meld je dus nu aan!

Je kunt je aanmelden via de website van Red een Kind: www.redeenkind.nl/spaaractie. De hele maand oktober wordt er door zoveel mogelijk scholen gespaard om kinderen in armoede kansen voor de toekomst te geven! Jij doet toch ook mee aan deze Gi-ga-leuke actie?

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie in Zwolle die zich sinds 1968 inzet om kinderen in armoede op een duurzame wijze kansen voor de toekomst te geven. Op dit moment in Kenia, Burundi, Malawi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, Congo (DRC) en India.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.