| |

Het ideale potlood voor peuters en kleuters

Wat een plezier hebben wij in de klas met de Stabilo Woody 3-in-1! Tekenen op de ramen, tafels en zelfs op regenlaarzen. De Woody is echt een blijvertje bij ons in de klas. Het is echt het ideale potlood voor jonge kinderen en ben je in een creatieve bui? Dan kun je er als volwassene ook hele leuke dingen mee. In deze blog vertel ik je er alles over.

Deze blog bevat affiliate links

Het ideale potlood voor jonge kinderen

Peuters en kleuters zijn zich in een razend tempo aan het ontwikkelen. Ze willen net zo kunnen schrijven als papa of mama en gaan daar volledig in op. Juist dikke potloden en stiften zijn dan aan te raden. Kinderen kunnen deze goed vastpakken en helpen bij het oefenen van de pengreep. De dikke potloden zijn zeer geschikt voor jonge kinderen en op elke ondergrond te gebruiken. Kinderen die tekenen niet leuk vinden, maak ik enorm blij met een tekenopdracht op een tafel. 

3-in-1 potlood

De Woody 3 in 1 is een kleurpotlood, waskrijt en aquarelpotlood in één. Er kan zowel op papier en karton worden gekleurd (zelfs op zwart papier!) als op gladde oppervlakken, zoals ramen, kunststof, regenlaarzen, broodtrommels, noem maar op. Met een kwast en water erbij kunnen prachtige kunstwerken worden gemaakt. Kortom: een echte alleskunner!

Maar wist je ook dat de Woody een aquarelpotlood is, zodat je met het bijgeleverde penseel de mooiste kunstwerken kan maken? Maak het penseel nat en laat de kleuren vloeien over het papier. 
Nog toffer wordt het wanneer je de Woody warm maakt met een föhn en het waskrijt smelt. Dit zorgt voor een heel bijzonder effect.

Kinderen vinden het fantastisch om te experimenteren met deze potloden. Zodra wij de Föhn erbij hebben gepakt willen de kinderen niks anders meer, maar als wij dit blijven doen zijn de potloden zo op. Op de tafeltekenen vind ik zelf erg handig om te gebruiken. Zo kun je iets uitleggen of een thema tot leven laten komen. Je tekent zo een weggetje voor het kabouterbos. Ook zie ik mogelijkheden in het tekenen op ramen. Super om het lokaal op verschillende manieren aan te kleden.

De Woody’s zijn echt een aanrader. Ook voor thuis is het natuurlijk ideaal dat je op allerlei ondergronden kunt tekenen en het meestal ook weer schoon krijgt.

De Woody’s zijn verkrijgbaar in verschillende sets. De goedkoopste is de 6-Delige set met de basiskleuren.

Vergeet de puntenslijper niet

Maar waar ik al snel achterkwam is dat je ook de punt wilt kunnen slijpen en dat kan niet met een gewone puntenslijper. Daarom is het aan te raden deze er direct bij te kopen of een set inclusief puntenslijper te kopen.

Bekijk ook deze review

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.