Elke dag een buitenles! Dat is mijn motto en daarom deel ik op mijn website tips om zo goed mogelijk een buitenles te kunnen geven. Het is ook fijn als je de juiste materialen voor een goede buitenles bij de hand hebt. Daarom heb ik hieronder mijn top 10 materialen voor een succesvolle buitenles op een rij gezet.

10. Stoepkrijt

Stoepkrijt is onmisbaar voor iedere buitenles. Met stoepkrijt verander je het plein zo in een racebaan, ijsschotsen hinkelspel of je laat de kinderen schrijven of tekenen. Hieronder vind je prachtig stoepkrijt in veel verschillende kleuren.

Klik hier om dit mooie stoepkrijt te bestellen:

9. Parachute

parachute buitenles

Met een parachute kan je fantastische spelletjes doen. Kinderen vinden het erg leuk om. er onder door te rennen of een tikspel te doen. Ook kunnen er ballen in de parachute. Vaak wordt de parachute in het speellokaal gebruikt, maar buiten is natuurlijk net zo leuk. Klik hier voor een heleboel ideeën met een parachute.

Klik hier om de parachute te bestellen:

8. Frisbeespel

Het frisbeespel is erg leuk om te gebruiken bij het leren rekenen. Ook kun je dit natuurlijk zelf tekenen op het plein, maar een tof kleed maakt het net wat stoerder.

Klik hier om het frisbee spel te bestellen:

7. Blikgooispel

Blikgooien is leuk, maar deze blikken met cijfers erop kun je op veel meer verschillende manieren inzetten. Zo kun je kinderen de juiste aantallen bij de blikken laten verzamelen. De blikken verstoppen en daarna in de goede volgorde laten zetten. Ideeën genoeg dus.

Klik hier om het blikgooispel te bestellen:

6. Hutten bouwen

Hutten maken is een feestje en vanuit de hutten kan er fantastisch spel ontstaan. Hieronder vind je materialen om eenvoudig hutten mee te maken.

Klik hier om Stick-lets te bestellen:

Klik hier om Fantasy Forts te bestellen:

5. Finswerpspel – Cijferpaaltjes

Het finswerpspel is een spel waarbij je moet rekenen. Erg leuk om te doen in de middenbouw, maar in de onderbouw kun je de paaltjes met cijfers ook voor heel veel andere activiteiten gebruiken.

Klik hier om het finswerpspel te bestellen:

4. Staarten

Iedereen kent het tikspel wel waarbij je een lintje uit iemands broek moet trekken. Met deze staarten wordt dit spel nog veel leuker. Je klikt de staarten aan je kleding en je kunt ze eenvoudig lostrekken. Vooral de leuke kleuren maakt het spel nog leuker!

Klik hier om deze handige staarten te bestellen:

3. Vissenspel

Gooi de drie dobbelstenen en vind de vis met de juiste vorm, kleur en invulling. Wie is er keer op keer het snelst? Als het spel nog een beetje moeilijk is, kun je de dobbelstenen ook achterwege laten en steeds een kaartje omdraaien.

Klik hier om het vissenspel te bestellen:

2. Buitenleskaarten

Wil je leuke buitenlessen geven? Dan vraagt dit vaak veel voorbereiding. Nu zijn er de buitenleskaarten van Buitenonderwijs Nederland. De kaarten heb ik ook uitgeprobeerd en deze review kun je bekijken onder de foto.

Klik hier om de buitenleskaarten te bestellen:

1. Regenpakken

Wij hebben al drie jaar lang regenpakken in de klas. Deze regenpakken gebruiken wij wanneer het buiten vies en nat is of als er een pak sneeuw is gevallen. Kinderen kunnen dan zonder koud en vies te worden buiten spelen en leren. Een uitkomst!

Klik hier om de regenpakken te bestellen:

nummer 1 regenpakken

Meer inspiratie? Lees mijn boek Meesterlijk Kleuteronderwijs

25 tips buitenlestips