|

Drie nieuwe Prowise tools voor in de klas – Let Education Speak

Elke dag ben ik opzoek naar de beste ICT oplossingen voor in de klas. Tools die je leven makkelijker maken als leerkracht en die ervoor zorgen dat kinderen beter en met meer motivatie kunnen leren. Ik ben vandaag op de Prowise ambassadeursdag en in deze blog laat ik je de tofste nieuwste tools zien en inspiratie.

Bekijk de 3 nieuwste tools in deze video:

Volg je mij al op Instagram?

1. Draai aan het rad

De meest aangevraagde tool komt naar Prowise Presenter 10!

In Prowise Presenter 10 zitten hele toffe tools zoals de flitskaarten tool en een om bussommen te maken. De meest aangevraagde tool is het draaiende rad. Op de ambassadeursdag mochten wij deze nieuwe tool testen en feedback geven. In de instellingen van de tool kun je eenvoudig aanpassen of je kleuren, cijfers, letters of namen in de draaischijf moeten komen te staan. Het meest enthousiast ben ik over de pijl. Hier kun je eenvoudig je eigen plaatjes aan toevoegen. Handig voor in de kleuterklas.

Het rad is binnenkort beschikbaar in Prowise Presenter 10!

2. Prowise Touchscreen Ten G2

Een splinternieuw touchscreen voor in de klas.

Elk jaar worden de touchscreens van Prowise beter. Wat ik vooral een fijne verbetering vindt is de schrijfervaring. Je hebt nog meer het gevoel dat je op papier schrijft. Ook is Prowise de klassen in gegaan om te kijken naar de gebruikerservaring. Daar kwam onder andere uit dat het te lang duurt voordat je kunt schrijven. Daarom herkent het scherm nu dat je een pen oppakt en kun je nog sneller aan de slag op het touchscreen!

De voordelen van het nieuwe touchscreen:

 • 4 pennen
 • Pen op papier ervaring
 • Het bord herkent het als een pen wordt opgepakt
 • Handpalmherkenning
 • Fysieke knoppen voor het volume en het menu
 • Energie zuinige modus
 • Het scherm meet de luchtkwaliteit in je klas
 • + in Prowise Presenter 10 zijn er per direct 6 nieuwe lettertypes beschikbaar

3. Prowise Move werelden

Met Prowise Move kunnen kinderen bewegend leren voor het touchscreen. Er zijn steeds meer spellen en de lijst om doorheen te scrollen werd steeds langer. Prowise komt nu met de Move werelden. Kinderen worden door middel van gamification uitgedaagd om nog meer in beweging te komen. Kinderen verdienen muntjes en kunnen zo hun wereld uitbreiden.

Ook is er nu een robotje die alle spellen voordoet en er komen nieuwe spellen spellen bij, zoals maak de reeks af.

Nog meer inspiratie:

De ambassadeursdag van Prowise wordt gehouden in Multifunctioneel Centrum de Borgh. Er zijn een aantal interessante sprekers en natuurlijk is er ruimte om de nieuwste innovaties te bekijken op de kennismarkt. De meest interessante spreker was Edwin van Andel.

‘Edwin van Andel begon met hacken op zijn 13e. Hoewel hij nu CEO is van hackersbedrijf Zerocopter, is zijn band met de hacker community nog steeds de belangrijkste drijfveer in zijn leven. Zijn droom om de briljante geesten van alle hackers die hij kent samen te zetten in 1 ruimte en alles te hacken wat er maar binnengebracht wordt, is iets waar hij steeds dichterbij komt.’

Tips van Edwin de hacker voor elke leerkracht:

 • Hoe langer je wachtwoord hoe moeilijker het wachtwoord is. Dus gebruik een wachtwoord zin in plaats van een wachtwoord.
 • Verander je standaard wachtwoord van je internet thuis, want hackers kunnen dit heel makkelijk kraken.
 • Kijk op have I been Pwned? of je wachtwoord gelekt is.
 • Edwin is onder de indruk van Prowise en de veiligheid binnen het bedrijf. Prowise is dus veilig om te gebruiken.

Keynote Erik Neeskens & Pim Kwaaitaal

De middag start met een presentatie van Prowise zelf. Er wordt teruggeblikt op de afgelopen jaren van Prowise in het onderwijs.

In 2009 maakte Prowise hun eerste scherm onder de naam Bordwijs.

Prowise is bezig om de leerkracht centraal te stellen. Veel leerkrachten gebruiken Prowise en door een User experience team in te stellen gaat Prowise kijken hoe ze Prowise nog beter kunnen maken. Onder andere de veranderingen in Prowise Move en Prowise Central worden door dit team bekeken.

Waar ik zelf naar uitkijk is de lancering van de nieuwe Prowise All In One PC. Dit apparaat is ideaal voor in de klas. Een 21 inch touchscreen die je in kunt zetten als computer voor de leerkracht, maar ook als klein touchscreen of touchtafel. Een ideaal apparaat voor in de klas dus!

Helaas is het apparaat vertraagd, maar dit komt ook door de hoge kwaliteitseisen van Prowise en de leveringsproblemen. Het scherm wordt verwacht in de eerste helft van 2023.

Kennismarkt

Op de kennismarkt mogen alle ambassadeurs de nieuwe schermen en tools uitproberen! Ook kon er feedback worden gegeven op alle nieuwe functies en welke features er in de toekomst zeker moeten worden toegevoegd. Het was super om vandaag bijgepraat te worden over alle nieuwe ontwikkelingen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.