|

Met een Chromebook ben je verzekerd van een goede start van het schooljaar – review

Het nieuwe schooljaar staat op het punt van beginnen. Digitale technologie is belangrijker dan ooit en om het schooljaar goed te starten heb je een goede laptop nodig. De afgelopen week ontving ik de HP Chromebook x360 en deze heb ik natuurlijk getest. In deze review vertel ik je welke voordelen een Chromebook heeft voor scholieren en leerkrachten. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue.

Wat is een Chromebook? 

Een Chromebook is een lichtgewicht laptop/tablet waarmee je alles kunt doen wat je op school nodig hebt. De kracht zit vooral in de snelheid van het besturingssysteem en het werken in de cloud. Na het openen van de doos was ik binnen 3 minuten aan het werk met mijn eigen bestanden en extensies. Je hoeft de Chromebook alleen maar met je Wifi netwerk te verbinden, inloggen met je Google account en je kunt aan de slag. 

Dit is een groot voordeel voor zowel leerkrachten als studenten. Je werkt in het systeem van Google en kunt daardoor makkelijk werken in de cloud. Ik ben fan van apps en door integratie met de Google Play Store kun je deze ook installeren op deze alleskunner. Daarnaast werk ik vooral in de Chrome browser. Bijna alle programma’s die je nodig hebt zijn tegenwoordig online te vinden. 

Laptop en tablet in 1

De HP Chromebook x360 heeft prachtig touchscreen en dit heeft als groot voordeel dat je snel kunt wisselen tussen de tablet en de laptop modus. Met de verlichte toetsen is het een eenvoudig om in een donkere omgeving je huiswerk te kunnen maken, maar net zo eenvoudig klap je het scherm om en heb je een volledige tablet in je handen. Je kijkt op de tablet video’s en scrollt met je vingers door een tekstboek of maakt aantekeningen met je vinger in een document.  

Een Chromebook gebruiken op school

Samenwerken is een feestje op de Chromebook. Je deelt een Google document en je kunt met meerdere personen tegelijk erin werken. Zo kun je een groepsopdracht maken terwijl je aan het videobellen bent. Of tijdens een vergadering de notulen maken, terwijl je collega’s mee kunnen lezen en direct opmerkingen kunnen toevoegen. Zo heeft iedereen altijd de nieuwste versie van een document. En wist je dat je ook nog een jaar lang 100 gb aan Google Drive opslag cadeau krijgt? Zo kom je nooit ruimte te kort.

Veel scholen werken met Google Classroom. Dit is ideaal voor iedere scholier en docent. Je werkt in een lesgroep en alles wordt bijgehouden in een aparte map. Leerlingen maken samen presentaties, documenten en video’s en alles wordt automatisch gesynchroniseerd. Aan het eind van hun schoolloopbaan hebben ze een digitale portfolio opgebouwd met daarin alle taken die zijn gemaakt in Google Classroom. Ook kun je eenvoudig feedback vragen van een andere leerling of van de docent. 

De beste Chromebook luidsprekers

Sluit eenvoudig een koptelefoon of andere accessoires aan via een van de vele poorten. Wil je dat iedereen de muziek of het videogesprek kan horen, dan kan dit via de ingebouwde Bang & Olufsen luidsprekers. Doordat het een ventilatorloos ontwerp is heb je ook geen last van blazende ventilatoren en kun je dus volledig genieten van muziek of juist stilte. 

Videobellen met een kijkhoek van 88 graden

Met de ingebouwde webcam weet je zeker dat je ook tijdens je online lessen goed zichtbaar bent. De camera heeft een kijkhoek van 88 graden en daarmee is hij perfect om te gebruiken tijdens een overleg. Ook handig als je samen mee wilt meedoen aan een online vergadering. Ook kun je heel goed Stopmotionfilmpjes maken met deze webcam. Je kunt daarvoor de website https://cloudstopmotion.com gebruiken. 

Conclusie

Deze blog heb ik natuurlijk uitgewerkt op mijn Chromebook en dat werkt ideaal. Ook is alle schoolsoftware tegenwoordig in de cloud te vinden en daarom is een Chromebook echt een aanrader voor op school. Je kunt er zowel mee ontspannen als studeren en ook voor leerkrachten zitten er genoeg mogelijkheden op om aan het werk te gaan. Pak die kans en bestel een Chromebook voordat het nieuwe schooljaar begint.

Win!

De winnaar van de witactie is Juf Renata! Gefeliciteerd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.