Tips voor thuis leerzaam speelgoed voor kleuters

Leerzaam speelgoed voor kleuters – Tips van Meester Sander

Kleuters leren door te spelen. Van rollenspel tot educatieve bordspellen. Het leven is een avontuur en daarom heb ik hieronder mijn favoriete materialen, spellen en speelgoed voor thuis op een rij gezet.

Meetspel

Dit spel heb ik mogen ontwikkelen voor Kleuteruniversiteit. In samenwerking met Heutink is het uitgegeven en in deze video leg ik uit hoe het werkt:

Rekenen, tellen, meten en een geheugenspel in één. Dat biedt het Kleuteruniversiteit Meetspel. De kinderen maken knotsgekke bouwwerken en spelenderwijs komen er meetkundige begrippen aan bod. Wie maakt het hoogste bouwwerk? Het is geschikt voor leeftijden vanaf 4 jaar, en kan met maximaal zeven spelers gespeeld worden.

Inhoud van het spel:

Racespel

Het racespel is een bijzonder leuk spel, omdat kinderen samen de race spelen en dus geen figuur op het bord zijn. In deze video leg ik het samen met juf Sanne uit:

Het racespel oefent veelvuldig verschillende getalbeelden en hoeveelheden. De honderd losse kaarten bieden hoeveelheden in verschillende structuren waarbij kinderen verschillende strategieën kunnen gebruiken. Ook komen er tijdens het spelen vele begrippen aan bod. Kinderen zullen veel plezier beleven aan het spelen van het spel. Welk voertuig komt uiteindelijk als eerste over de finish? Een spannend spel met diverse mogelijkheden

Intelino Trein

Treinen zijn fantastisch en helemaal als speelgoed. Veel mensen hebben een houten trein of een van Lego/DUPLO. Intelino gaat een stap verder. Dit is een trein waarbij kinderen leren programmeren en die bestuurbaar is met een app. Check hier mijn review:

https://www.derekenwinkel.nl/intelino-j-1-trein-starter-pack.html

Al generaties lang groeiden kinderen op met speelgoedtreinen. Intelino is de klassieke speelgoedtrein, opnieuw uitgevonden. De intelligente trein van Intelino biedt kinderen vanaf 3 jaar de kans om spelenderwijs in aanraking te komen met programmeren.

De Intelino combineert traditioneel speelgoed met slimme, educatieve technologie. De eenvoudig te gebruiken treinset leert jonge kinderen de basis van het programmeren, maar is daarnaast ook erg uitdagend voor kinderen vanaf 7 jaar door het gebruik van de app. Tevens is de programmeerbare trein te gebruiken op de standaard, traditionele houten treinsets.

https://www.derekenwinkel.nl/intelino-j-1-trein-starter-pack.html

Ga naar buiten en ontdek de natuur

Met deze set ontdekken kinderen het bijzondere leven in de tuin of het park.

Bouw simpel een tent

Voor rollenspel is niet veel materiaal nodig, maar iedereen vind het leuk om een eigen tent te maken. Dit kan eenvoudig met de Pl-ug tentkit. In deze video pak ik deze set uit en laat je zien wat je ermee kunt:

Of bouw en versier een huis van karton

Boeken die tot leven komen met een tablet erbij

In deze blog laat ik je de leren lezen zoekboeken en andere toffe AR apps zien. Met augmented reality laat je de boeken tot leven komen en kunnen ze worden voorgelezen. Erg leuk voor jonge kinderen.

Spelen voor de iPad met Osmo

Osmo creative kit creatief aan de slag op de iPad

Ik ben helemaal fan van Osmo. De Osmo brengt fysieke spelletjes naar de tablet en stimuleert spelenderwijs creatief denken en sociale interactie. Alle spellen kunnen na aanschaf van de basis set worden gedownload in de Apple® App Store. Overleg met elkaar over de betekenis van woorden. Daag je vader of moeder uit en laat ze zweten.

https://www.derekenwinkel.nl/programmeren-en-robots/osmo-1

In deze video laat ik Osmo Tangram zien:

Voor kleuters is er de Osmo Litthe genius starter kit. De apps zijn nu ook vertaald naar het Nederlands.

Bestel Osmo via de rekenwinkel: https://www.derekenwinkel.nl/programmeren-en-robots/osmo-1

Stempelen op de iPad

Met de houten stempels van Marbotic oefenen kinderen met rekenen. De kinderen geven de antwoorden door de stempels op het scherm te plaatsen. In deze video laat ik zien hoe dit werkt:

Meer speelgoed tips:

Meer speelgoed tips kun je ook vinden op de blog van Astrid: https://www.coolestkidontheblog.com/category/toys-nl/

Ook op Heutink voor thuis vind je nog veel meer tips en materialen:

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/toys-for-life/page/1536/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.