|

Mijn favoriete boeken in het thema beroepen voor de Kinderboekenweek 2021

In deze blog zet ik mijn favoriete boeken op een rij voor de Kinderboekenweek 2021. Dit schooljaar is het thema beroepen en daarom zet ik in deze blog mijn favoriete boeken op een rij. Door het thema van de Kinderboekenweek 2021 zijn er ook veel toffe boeken uitgekomen en die deel ik graag met je.

Wat wil jij worden?

In dit toffe boek van Leesvink en Juf Sanne speelt meester Sander een grote rol. En moet je kijken naar de tekening. Die lijkt toch sprekend. Dat was een hele leuke verrassing, maar daarnaast is het ook een erg leuk boek om te gebruiken in de klas. Het boek gaat over Ramses en hij heeft geen flauw idee wat hij wil worden. Misschien wel advocaat zoals zijn moeder, of muzikant zoals zijn vader. Hij weet het nog niet … Maar is dat erg?

Beroepen serie van Liesbeth Slegers

Altijd favoriet in de klas is de beroepenserie van Liesbeth Slegers. De boeken zien er mooi uit en leggen in simpele zinnen uit wat een boer of postbode doet. De stijl van Liesbeth spreekt kinderen aan en wist je dat Liesbeth echt onderzoek doet naar deze beroepen? Klik op de boeken hieronder om nog alle boeken uit deze reeks te bekijken.

Rik en de Beroepen

Dit zoekboek kende ik nog niet, maar heb ik direct besteld toen ik het zag. Een leuk zoekboek in de stijl van de beroepen serie. Ik kan niet wachten tot het binnenkomt.

Later word ik.. De beroepengids voor kleuters

Deze vrolijke bundel staat vol versjes over veertig verschillende beroepen. Van goochelaar tot treinmachinist en van boswachter tot zangeres. Kleuters kunnen op een speelse manier lezen en leren over deze beroepen en uiteindelijk bedenken wat ze zelf het liefst willen worden als ze later groot zijn.

Van Boswachter tot YouTuber

Voor oudere kinderen zijn er ook erg leuke boeken verschenen. Deze boeken kwam ik tegen bij een collega in de klas en kan ik je zeker aanraden.

Wat wil jij later worden? Heb je daar wel eens over nagedacht?
Hoe word je dolfijnenverzorger, of dj, of geheim agent? Hoe is het om een stuntman te zijn, of een LEGO-ontwerper? In Van boswachter tot YouTuber staan 25 interviews met mensen met een droom beroep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun werk inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. 

Te gekke beroepen die echt bestaan

‘Te gekke beroepen die echt bestaan’ is een informatief en grappig boek over de raarste beroepen die je maar kunt verzinnen. En toch kun je het allemaal worden! Als kinderen bedenken wat ze later willen worden, denken ze vaak aan beroepen als dokter, boer of piloot. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook professioneel slaper kunt worden, of bioscoopschermschoonmaker, of golfbalduiker?

WilleWete – Zo maak je een boek

Natuurlijk is het ook leuk om over boeken te werken tijdens de Kinderboekenweek. Het Willewete boek Zo maak je een boek sluit daar heel goed bij aan. Willewete boeken zijn gemaakt voor nieuwsgierige kinderen. In deze informatieve boeken wordt elke keer een ander onderwerp uitgediept.

Ik weet wat ik worden wil

‘Ik weet wat ik worden wil’ is het geliefde prentenboek vol met 35 geïllustreerde kinderversjes over beroepen van Erik van Os, Elle van Lieshout en Mies van Hout. Deze nieuwe uitgave heeft geen cd meer, maar de versjes zijn te beluisteren op Spotify. De gedichtjes zijn op vrolijk zingbaar rijm en gaan over de meest bekende of juist hele fantasievolle beroepen. Wat wil jij later worden? Dokter of dirigent? Prinses, piraat, politieagent? Moeder of chauffeur? Juf of pretparkdirecteur? Deze vrolijke versjesbundel, van een bekend kinderboekentrio, is al 12 jaar een echte klassieker.

Spotify – Ik weet wat ik worden wil

Deze blog bevat affiliate links.

Meer inspiratie vind je in deze blogs:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.