Mijn favoriete voorleesboeken voor kleuters

Een van mijn favoriete momenten van de dag is het voorlezen in de kring. Een prentenboek lezen is natuurlijk leuk, maar nog leuker vind ik het om samen met de kinderen een boek te lezen. En dan bedoel ik een boek met meerdere verhalen van hetzelfde personage. Dit kan een lang verhaal zijn, maar nog leuker zijn korte verhalen die elke keer dezelfde personages bevatten. In deze blog vind je mijn favoriete voorleesboeken voor kleuters.

Groepsgevoel

Ik merk dat ik met een voorleesboek ervoor kan zorgen dat wij echt een groepsgevoel creëren. Door elke dag uit een boek te lezen beleef je dit echt samen met de kinderen. Je kunt samen uitkijken naar het voorleesmoment. Je kan er in de kring ook over praten en als het boek een heel groot succes is, dan kun je het misschien zelfs uitwerken als een thema in de klas.

Meester Max

Als meester vind ik de verhalen van meester Max erg leuk. In de verhalen gebeurt altijd iets geks en de meester geeft meestal net niet het goede voorbeeld. Een erg leuk en herkenbaar boek voor kleuters (helemaal met een meester).

Het grote Dierendorpje

Dit boek gaat over het dierendorpje. Een erg leuk boek vol met verhalen en liedjes. En dat maakt dit boek extra leuk. Op spotify en YouTube kun je de liedjes vinden en met de klas luisteren en zingen. Voor Kleuteruniversiteit heb ik ook lessen gemaakt bij dit mooie boek. Klik hier voor het project.

Pluk van de Petteflet

Mijn favoriete boek voor kinderen in groep 2 en 3 is Pluk van de Petteflet. Zelf heb ik misschien nog wel het meeste plezier aan het lezen van dit verhaal. Alle personages komen echt tot leven door de stemmetjes die ik gebruik. Natuurlijk moet je na het eerste deel, ook Pluk redt de dieren lezen. Een erg leuk boek en het sluit prachtig aan bij een actueel onderwerp: De opwarming van de aarde.

Vinnie en Flos

Onder het motto ‘Samen durven ze alles’ geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen.

Alle Kleuters

Zelf ben ik opgegroeid met de verhalen van Carry Slee. Daarom mag dit complete boek met alle kleuterverhalen van Carry Slee niet ontbreken. Natuurlijk zijn Iris en Michiel mijn favorieten, er staan nog veel meer leuke verhalen in dit boek.

Tommie en Lotje

In deze dikke bundel zijn drie Tommie en Lotje-boeken samengebracht: De stoutste avonturen van Tommie en Lotje, Tommie en Lotje gaan op vakantie en De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje. Uren voorleesplezier gegarandeerd!

Willem en dikke Teun

Dikke Teun de kater helpt Teun de kleuter. In dit boek leren kinderen dat ze niet bang hoeven te zijn. Erg leuk om voor te lezen en elke keer weer jammer als het boek uit is.

De ettertjes

Marianne en Ron zijn een begrip in boekenland. Mijn favorieten zijn de ettertjes. Heerlijke stoute verhalen met altijd een vrolijke afloop. Ook leuk: Later word ik.. de beroepengids voor kleuters. Dit boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Welk boek lees jij altijd voor in de klas? Laat het weten in een reactie.

Deze blog bevat affiliate links

Tip: Alfabet

Het boek Alfabet is hier verkrijgbaar: https://bit.ly/alfabetboek 
De Digibord omgeving vind je hier: https://www.alfabetboek.nl 
De app kun je hier downloaden: https://www.alfabetboek.nl/app

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.