top 19 innovatieve materialen op de NOT 2019

Top 19 meest innovatieve materialen op de NOT 2019 – Door de ogen van meester Sander

De afgelopen dagen heb ik rondgekeken op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de jaarbeurs in Utrecht. En ik zag ongelofelijk veel nieuwe en toffe materialen voor in de klas. In deze blog zet ik de top 19 meest innovatieve materialen van de NOT 2019 voor je op een rij.

19. Virtuali-Tee

Het Augmented Reality t-shirt van dit moment. Open de app en scan het t-shirt. De app projecteert een weergave van de binnenkant van het lichaam op het t-shirt. Dit is natuurlijk een hele toffe ervaring en daarvan kan iedereen iets leren.

Koop dit t-shirt via: http://www.virtuali-tee.nl

18. Pleinplakkers 

pleinplakkers

Pleinplakkers zijn ideaal om je plein mee op te vrolijken, maar ook heel goed om het bewegend leren aan te moedigen. En wist je dat jij je eigen plein kunt ontwerpen op de website van www.pleinplakkers.nl? Check dus snel de website en ontwerp het mooiste en leerzaamste plein van Nederland.

Pleinplakkers website: https://www.pleinplakkers.nl

17. Groow

Groow

Groow is een toolkit waarmee je onderzoekend en ontwerpend leren inzichtelijk kunt maken. Je legt een proces neer met de houten blokjes uit de toolkit en maakt zo het proces inzichtelijk. In het voorjaarsnummer van de Juf & meester mag ik deze set uitpakken. Dus abonneer je alvast op mijn YouTube kanaal en dan zie je de video vanzelf verschijnen. 

www.studiotast.nl/post/groow

16. Luqo

Luqo

Een interactief leersysteem om met alle leeftijden mee aan de slag te gaan. Luqo is echt een gave oplossing voor het onderwijs. Eerder op de NOT maakte ik deze video over Luqo.

Bekijk hier de website vn Luqo: http://www.luqo.nl

15. VR – WegwijsVR

WegwijsVR

Met WegwijsVR krijg je verkeersles in VR. Dit kan zowel met je eigen telefoon of tablet, als ook met de Oculus Go. Nog leuker is het om je aan te melden als school op de website van WegwijsVR. Zij kunnen dan de omgeving van de school in VR maken.

Download de app of schrijf je in op de website: https://wegwijsvr.nl

14. Fable robot

De Fable Robot is een modulaire robot waar je uitdagende programmeeropdrachten mee kunt doen op verschillende niveau. Klaas van de rekenwinkel legt het uit in deze video:

Probeer de Fable robot gratis uit via De Rekenwinkel: https://www.derekenwinkel.nl

13. Buitenleskaarten van de Buitenonderwijswinkel

Buitenlessen zijn fantastisch, maar soms heb je niet de tijd om de lessen goed voor te bereiden. Check dan zeker de buitenleskaarten van Buitenonderwijs Nederland.


Bestel de buitenleskaarten op: www.debuitenonderwijswinkel.nl

12. Bewegend leren van Springlab

Deze interactieve beamer komt met een speciaal peuterpakket. De allerjongsten kunnen bewegend leren door in interactie te gaan met deze beamer. Hele leuke en leerzame spellen die de kinderen samen kunnen spelen.

Springlab

Bekijk alles over het peuterpakket op https://springlab.nl

11. Kleiplacemats van Kleuteruniversiteit

De kleiplacemats zijn nog niet verkrijgbaar, maar de prototypes kun je wel bekijken in de stand van Kleuteruniversiteit. Kinderen kunnen onder andere oefenen met meten door slangen te maken. Hou de social media van Kleuteruniversiteit in de gaten om te zien wanneer ze verkrijgbaar zijn.

Kleiplacemats Kleuteruniversiteit

10. Leerlijnenboek

Het leerlijnenboek van NieuwLeren is een uitkomst voor scholen die opzoek zijn naar de doelen voor het Primair Onderwijs. Een overzichtelijk boek met de leerlijnen uitgewerkt vanuit het kind.

Bestel het leerlijnenboek direct bij NieuwLeren: https://nieuwleren.nl/leerlijnen/

9. Sqriba

Schrijven kan voor sommige leerlingen best lastig zijn. Met behulp van Sqriba leren kinderen op een eenvoudige manier om de juiste letters te maken. De pen stuurt de hand aan via een magneet. Op de tablet zie je wat je schrijft. Een erg mooie oplossing om kinderen te leren schrijven.

Sqriba

Bekijk deze schrijfmethode op hun website: http://www.sqriba.com/nl/sqriba_nl/

8. Twickto

Bouwen is gaaf, maar met twickto heb je als kind echt het gevoel dat je aan het bouwen bent. Je kunt metershoge kunstwerken maken.

Twickto

Klik hier om Twickto te bestellen.

7. Verderkijkdoos

 De ‘Verderkijkdoos’ omvat alles wat je nodig hebt als je in een creatieve bui bent.Knutselen! Ontwerpen! Uitvinden! Ontdekken!  Leren! Creëren! Zoeken! Knippen! Lijmen! Tekenen! Maar ook digitaal aan de slag. Daagt je uit om zelf iets te bedenken en ook echt te maken.

Verderkijkdoos

Meer weten? Check de website: https://www.verderkijkdoos.nl/VKD/

6. Cavatina – Percussion Play

Muziek maken is een feestje. Buiten muziek maken is dubbel feest. Daarom ben ik ook zo enthousiast over de Cavatina. Check deze en andere muziekinstrumenten op de website van Percussion Play: http://percussionplay.nl

5. Play LU

Met Play Lu kun jij bewegend leren in de gymzaal. De muur wordt een groot speelveld waarop je allerlei leerzame spellen kunt spelen. Een super gaaf systeem om te hebben in je gymzaal of speellokaal.

Lu

Check hier de website: https://www.play-lu.nl

4. Pillo

Pillo is de spelcomputer waarbij je de games bestuurt met een kussen als controller. Omdat de controller een kussen is, is Pillo voor iedereen geschikt en daagt het uit tot bewegen en samenwerken. Door te knuffelen, te knijpen, te schudden, te draaien of te drukken, kan iedereen gamen, of je nou jong, oud, fit, kwetsbaar of beperkt bent!

Pillo

Ik ben heel enthousiast over dit kussen. Kinderen hebben op een andere manier interactie met een computer en kunnen samen aan de slag met de games.

Bekijk de praktijkvoorbeelden op de website: https://pillo.nl

3. Coding Express

Met Coding Express leren kinderen de basis van het programmeren. Een toffe set waar je heel veel mee kunt. Duplo in de klas is natuurlijk sowieso een succes. De set is vanaf het voorjaar in Nederland verkrijgbaar. Bekijk hier de uitleg van Jelle over deze set:

2. Racespel van Kleuteruniversiteit

Het nieuwe spel van Kleuteruniversiteit is zo tof. Juf Sanne en ik hebben dit spel bedacht en vertellen in deze video wat het is:


Natuurlijk mocht ik het spel ook uitleggen op de stand van Kleuteruniversiteit.

Bestel het spel via Heutink: https://heutink.nl/artikel/alles-van-heutink/100_524232

Racespel Kleuteruniversiteit

1. Kiene cijfers & Samen vormen

De nieuwe interactieve stempels zijn zeker mijn favoriet. De sets zijn vanaf het voorjaar verkrijgbaar bij Heutink. Vooral Samen vormen vind ik fantastisch. Kinderen gaan het spel echt samen spelen. Hierdoor is het extra leuk om in de kleuterklas te spelen.

Kiene cijfers en Samen vormen

Bekijk de eerste versie van de spellen in deze video:

Meer zien? Check dan ook mijn andere blog over de NOT met nog veel meer toffe video’s. https://meestersander.nl/2019/01/21/de-not-2019-door-de-ogen-van-meester-sander-ditmoetjezienopdenot/

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.