|

De NOT 2019 door de ogen van meester Sander – #ditmoetjezienopdeNOT

Van dinsdag 22 t/m zaterdag 26 januari vindt de grootste onderwijsbeurs van Nederland plaats. Samen met de minister van basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob, Astronaut André Kuipers en MeesterVlogger mag ik de opening verzorgen. Daarnaast ben ik alle dagen aanwezig om workshops te geven en video’s te maken. Deze blog is een verzameling van mijn hoogtepunten op de NOT.

Opening van de NOT!

Wat een feestje. Ik mocht vanochtend (dinsdag 22 jan.) de Nationale onderwijstentoonstelling openen. Samen met de minister van onderwijs Arie Slob, meestervlogger en astronaut André Kuipers mochten wij d NOT lanceren. Bekijk hieronder de opening zoals deze op de Facebookpagina van de NOT is uitgezonden.

Na de opening bezocht ik samen met André Kuipers de Spacebuzz. Deze bus in de vorm van een raket gaat door heel Nederland rijden en komt gratis op je school langs. Check de video hieronder om te zien wat het is en schrijf je in via de website van Spacebuzz: https://www.spacebuzz.nl

De nieuwe spellen van Kleuteruniversiteit

De eerste video heb ik al gemaakt voor de NOT. Ik wil je graag laten zien welke spellen jij allemaal kunt kopen bij de stand van Kleuteruniversiteit. Check dus gelijk de video.

Natuurlijk kun je ook de Kleuteruniversiteit stand bezoeken op de NOT. Je kunt daar projecten bekijken, de nieuwe spellen bekijken, heel veel leuke goodies kopen en workshops bezoeken. Dus kom zeker even langs en bekijk even de video die Sanne en ik hebben gemaakt.

Ook Leesvink en De Voorleeshoek vind je bij Kleuteruniversiteit. In de video’s hieronder legt Anouk uit wat de Voorleeshoek is en Merel van Leesvink laat zien wat de meerwaarde van een goede schoolbibliotheek is.

Www.devoorleeshoek.nl

Www.leesvink.nl

Coding Express – Lego Education

Coding express is de nieuwe duploset van Lego Education. Een trein waarmee je de beginselen van het programmeren kunt leren in de klas. Je kunt deze trein bekijken in de klas van de toekomst.

Bekijk hieronder een korte impressie van de coding express in actie. 

Meer informatie over Coding express vind je op de website van Heutink: https://heutink.nl/kennis-info/artikel/513-leren-programmeren-met-een-trein-het-kan-metennbspde-nieuwe-lego-education-coding-expressennbspset

Virtuali-Tee

Een jaar geleden schreef ik al een blog over de Virtuali-tee. Het is een t-shirt dat je tot leven kunt laten komen door middel van Augmented Reality. Zodra je met de app het t-shirt scant worden de botten en organen op het shirt geprojecteerd. Check hier mijn blog om te zien hoe het werkt. 

Virtuali-tee is vanaf deze week officieel in Nederland verkrijgbaar. Via de website www.virtuali-tee.nl kun jij je eigen exemplaar bestellen. De bijbehorende app is op dit moment nog in het Engels, maar als er meer dan 250 t-shirt worden verkocht via de Nederlandse website komt er ook een Nederlandse versie van de app. Dus ik zeg: Bestellen maar op www.virtuali-tee.nl

Kiene Cijfers en vormen

Twee jaar geleden waren de Kiene Klanken het product van de NOT. Stempels waarmee je op de iPad kunt werken. Op de NOT 2019 kun je in de stand van Heutink de nieuwe sets bekijken. Vanaf het voorjaar kun je ook stempelen met vormen en cijfers. Dit zijn twee compleet nieuwe sets met bijbehorende gratis apps. Natuurlijk moest ik dit even uitproberen. Check hieronder in de video wat mijn eerste indruk is. 

Kiene Cijfers en samen vormen zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2019.

Digidoener – FutureNL

Op het programmeerplein vind je de FutureNL met de digidoener. Een tof concept waarbij jij elke vrijdag een gratis les in je mailbox krijgt en waar je de volgende week zo mee aan de slag kunt gaan. 

Sinds twee weken wordt er ook een digidoener voor de onderbouw en middenbouw van de basisschool verzonden. Ook ik mag daarvoor lessen schrijven en op vrijdag 25 januari verschijnt mijn eerste les: De prentenboekenparade. Deze les sluit aan bij de voorleesdagen 2019. 

Meld je gratis aan voor de digidoener op de website en ontvang elke week de digidoener: https://futurenl.org/digi-doener/

Buitenlessen

Ik ben groot fan van buitenlessen en vind dat iedere leerkracht minimaal een keer per week buiten les moet geven. Dit kan nu nog makkelijker met de Buitenleskaarten van Buitenonderwijs Nederland.

Je kunt de kaarten op de NOT aanschaffen voor groep 1-2, 3-4, 5-6 & 7-8. Het zijn stevige kaarten met een eenvoudige uitleg en de materialen die je nodig hebt. En wat zo leuk is: Je hebt eigenlijk heel weinig nodig voor goede buitenlessen. Bekijk de kaarten op de website van Buitenonderwijs Nederland: https://www.buitenonderwijswinkel.nl

Minecraft Education

Microsoft heeft een toffe stand met Minecraft Education op de beurs. In de video hieronder legt Maartje uit wat je met Minecraft kan doen in de les.

Meer informatie vind je over Minecraft in de klas vind je op: http://education.microsoft.com/not

Luqo

Toen ik langs deze stand liep trok het spelsysteem meteen mijn aandacht. Luqo is een educatief spellenplatform voor het basisonderwijs. Het spel werkt met een scherm en kaartjes en knoppen. Het is vooral heel tof dat er een combinatie met fysieke en digitale middelen is gemaakt. Bekijk dus zeker even deze video over Luqo.

Meer weten? Check de website: http://www.luqo.nl

Briter

Briter is een platform om slimmer te plannen en kinderen te volgen. Een mooie manier om kindgericht te werken. In de video kun je zien wat de basisfuncties van Briter zijn.

Fable Robot bij de Rekenwinkel

Steeds vaker zie ik de website van ‘De Rekenwinkel’ voorbij komen. Eindelijk kon ik Klaas de hand schudden en heeft hij mij gelijk de Fable Robot laten zien. Bekijk de uitleg in deze video:

Nog leuker is het dat je de robot gratis kunt uitproberen. Kijk daarvoor op: https://www.derekenwinkel.nl/fable

Leerlijnenboek van NieuwLeren

Bij de stand van NieuwLeren en Klasseplan kwam ik een mooi leerlijnenboek tegen. In dit boek vind je de leerlijnen in het basisonderwijs omschreven in kinddoelen. Bekijk de video om te zien hoe het boek eruit ziet:

Wil jij dit leerlijnen boek bestellen? Check dan de website van NieuwLeren: https://nieuwleren.nl/leerlijnen/

Mis jij nog dingen in deze blog? Reageer dan hieronder met wat jij hebt gezien op de NOT Beurs.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.