Schermdelen met ProConnect is nu beschikbaar in Prowise Presenter 10

Ik ben gek op interactie in een (online) les. Op deze manier zorg ik ervoor dat de kinderen uitgedaagd blijven en ik ze de lesstof steeds op een andere manier kan aanbieden. De functie ‘scherm delen’ in Prowise Presenter 9 was dan ook favoriet en vanaf nu zit deze functie ook in Prowise Presenter 10. In deze blog en video vertel ik je alles over je scherm delen met je leerlingen via ProConnect. 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Prowise.

In deze video laat ik zien hoe jij je scherm kunt delen met je leerlingen

ProConnect gebruiken voor een interactieve les

Proconnect is de verbinding tussen je Presenter-les en de devices van je leerlingen. Of zij nou thuis zitten of in de klas. Zodra jij Proconnect start op je digibord kunnen de leerlingen interactief meedoen met de les. Zij openen de ProConnect-app of gaan naar connect.prowise.com en vullen hun naam en de unieke code in. Dit werkt eenvoudig en snel. 

Scherm delen

In Prowise Presenter 10 kan je met ProConnect al verschillende tools gebruiken en een quiz of test afnemen. Vanaf nu is het ook weer mogelijk om je scherm te delen. Je doorloopt daarvoor de volgende stappen: 

  1. Heb je nog geen Prowise-account? Maak een gratis Prowise-account aan op: https://account.prowise.com/register/ 
  2. Ga naar Prowise Presenter 10: https://presenter10.prowise.com en log in.
  3. Maak een les waarbij je de leerlingen input wilt laten geven via hun eigen scherm.
    Hieronder deel ik verschillende ideeën. 
  4. Klik op Proconnect onderin beeld en start de sessie.
  5. Laat de kinderen verbinding maken door hun naam en de code in te voeren. 
  6. Klik op scherm delen en laat de leerlingen hun antwoorden of tekeningen maken. 
  7. De leerlingen sturen hun schermen terug en jij laat deze content op het bord zien.

Tip! Wil je dat alle leerlingen naar het bord kijken? Druk dan op pauzeren en de kinderen kunnen niks meer doen op hun scherm. 

Scherm delen gebruiken als een digitaal wisbordje

Met scherm delen zijn de mogelijkheden eindeloos. Jij bepaalt wat je deelt en kunt daar dus van alles voor bedenken. Zo vind ik het altijd super leuk om kinderen te laten tekenen wat ze gedaan hebben in het weekend. Maar je kunt ook eenvoudig opgaven delen. Op deze manier heeft elke leerling een eigen digitaal wisbordje en kun jij hun uitwerking snel op het grote bord laten zien. 

Bij jonge kinderen is het leuk om een praatplaat of foto’s te delen en een opdracht te geven. Laat kinderen een voorwerp zoeken op de plaat en omcirkelen. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos met deze tool. 

Gratis E-learning over Prowise Presenter 10

In de E-learning Gebruik je digibord als een Pro leg ik je alles uit over ProConnect. Stap voor stap leg ik de werking uit en na afloop kun jij zelf een les maken met ProConnect. 
https://meestersander.nl/gebruik-je-digibord-als-een-pro/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.