Kinderboeken week

De Kinderboekenweek 2022 staat in het teken van de natuur. De officiële titel is ‘Gi-Ga-Groen’. Op deze pagina geef ik je inspiratie om aan de slag te gaan met het thema natuur en herfst en natuurlijk te werken over boeken! Heel veel succes.

Herfst KnutselsBewegend leren lessen

Gi-Ga-Groen

Op deze pagina vind je inspiratie voor de kinderboekenweek 2021. Het thema is Beroepen. Hieronder vind je de blogs en video’s die aansluiten bij dit thema. 

Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor de start van de Kinderboekenweek in het thema beroepen? Voor de onderbouw heb ik twee toffe speurtochten gemaakt. De een is een buitenles. De kinderen gaan lekker bewegen en rennen over het plein. Bij de andere les gaan de kinderen opzoek naar QR codes en vinden zo allemaal cijfers.

Klik hier om deze blog verder te lezen. 

De kinderboekenweek draait natuurlijk om leespromotie. Met de Meester Sander boekenkast maken kinderen kennis met de verschillende beroepen die er zijn. Elk beroep heeft een eigen boek en bij elk boek horen een aantal voorwerpen. De voorwerpen horen bij het beroep.

Klik hier om deze blog verder te lezen. 

Natuurlijk geef ik ook voor het thema beroepen de beste tips voor websites, tools en apps.

Klik hier om de blog te lezen.

De Kinderboekenweek 2021 heeft als thema Beroepen en daarom heb ik 5 nieuwe instructievideo’s gemaakt die aansluiten bij dit thema. Kinderen kunnen aan de hand van mijn instructievideo’s een bakker, dokter, politieagent, bouwvakker en fotograaf knutselen.

Klik hier om de blog te lezen.

In deze blog zet ik mijn favoriete boeken op een rij voor de Kinderboekenweek 2021. Dit schooljaar is het thema beroepen en daarom zet ik in deze blog mijn favoriete boeken op een rij. Door het thema van de Kinderboekenweek 2021 zijn er ook veel toffe boeken uitgekomen en die deel ik graag met je.

Klik hier om de blog te lezen.

Bewegend leren met meester Sander

Speciaal voor de kinderboekenweek heb ik een serie bewegend leren video’s gemaakt over het thema beroepen. In elke video staan andere beroepen centraal. Op deze manier maken de kinderen in 5 dagen kennis met 8 beroepen. Het doel van de video’s is kennismaken en werken aan de woordenschat.

Nieuwe YouTube Kanaal

Mijn Bewegend leren video’s zijn altijd losse video’s die je op elk moment kunt inzetten in de klas. Met mijn serie over het Getal van de week ben ik ook met iets nieuws gestart. Een reeks video’s over hetzelfde onderwerp of met hetzelfde leerdoel. Deze serie over beroepen is de tweede serie die ik mag maken en ook deze serie vind je op mijn nieuwe YouTube kanaal. Wil je geen Bewegend leren video meer missen? Abonneer dan ook op dit kanaal!

Bewegend leren video’s over beroepen

In deze serie heb ik 5 video’s gemaakt. Elke video gaat over twee verschillende beroepen en in de laatste video komen alle beroepen door elkaar.
1. Beroepen: Leerkracht en ontwerper
2. Beroepen: Tuinman en postbode
3. Beroepen: Bouwvakker en dokter
4. Beroepen: Wetenschapper en boer
5. Alle beroepen door elkaar

 

Bekijk hier de eerste video: https://youtu.be/kbftOS6JU2c

Speciaal voor de kinderboekenweek heb ik nog een losse bewegend leren video gemaakt. In deze video oefenen de kinderen met de cijfers van 1 tot 20. De kinderen roepen naar het scherm op welke bladzijde het boek openligt.

Lessen over boeken

Een toffe les over prentenboeken is de Prentenboekenparade. Dit is een Digi-doener die ik heb geschreven voor Stichting FutureNL.

Knutsel een boek

Buitenlessen

Natuurlijk kun je met het thema beroepen ook hele leuke buitenlessen geven. Wat dacht je van een boekenspeurtocht over het plein. Deze les is geschikt voor groep 1 t/m 3. Ook is er een beweegcode les. Bekijk alle downloads hier: https://meestersander.nl/product-categorie/beroepen/

%d bloggers liken dit: